Hardware

evoMAG include în oferta sa și NUC-urile cu procesoare Intel Haswell. NUC = Next Unit of Computing am putea spune că este un fel de răspuns întârziat al Intel la Mac mini.

Specificații Intel NUC Wilson Canyon:

– procesor Intel Core i5-4250U la 1.3 GHz și cu Turbo Boost ajunge la 2.6 GHz;

– placă grafică integrată Intel HD Graphics 5000;

– placă audio integrată Intel High Definition Audio cu suport pentru 7.1;

– slot pentru m-SATA SSD și fără spațiu de stocare încorporat;

– fără memorie RAM încorporată, are două sloturi și suportă până la 16 GB de RAM;

– rețea la 10 / 100 / 1000 Mbps, 2 x USB 2.0 și 4 x USB 3.0, HDMI, miniDisplayPort, jack de 3.5 mm;

– sursă de 65 W, 34.5 mm grosime.

Preț – 1599 lei pe evoMAG.ro.

Ce cumperi în cazul lui Intel NUC Wilson Canyon?

Da. Recunosc. Lipsesc memoria RAM și spațiu de stocare. Ar fi fost interesant dacă permitea și o placă grafică dedicată. Cumperi Intel NUC Wilson Canyon în configurația de mai sus și trebuie să-l accesorizezi cu memorie RAM și spațiu de stocare. Memoria RAM nu este prea scumpă, dar la un SSD prețul crește frumos.

Punctul PRO în cazul NUC-ului de mai sus este procesorul Intel Core i5-4250U de tip dual-core, dar cu tehnologia Intel Hyper-Threading și alte două nuclee virtuale la 1.3 GHz, cu Turbo Boost urcă la 2.6 GHz.

Este suficient de puternic pentru browsing, office, jocuri din cele de acum 3 – 4 – 5 ani de zile sau cu cerințe grafice mai mici, multimedia cu clipuri sau filme în format 1080p etc. Sunt multe scenarii de utilizare.

Marea problemă ar fi că pe lângă cei 1599 lei plătiți pe NUC se adaugă câteva sute de lei date pe memoria RAM și spațiul de stocare. Prețul crește simțitor și se apropie de categoria all-in-one PC-urilor low-cost.

Categorii: alte-gadgeturi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.