Recupereaza datele sterse sau pierdute cu MiniTool Power Data Recovery Software

Trăim într-o eră unde majoritatea informațiilor personale, documentele, pozele, clipurile video ș.a.m.d. sunt stocate pe medii digitale precum hard diskuri sau solid state drives (SSD), memorii externe sau carduri de memorie, CD-uri și DVD-uri. Acestea sunt o alternativă foarte bună la mediile clasice oferind avantajul de a fi ușor de accesat, ușor de transportat și ușor de duplicat sau de transferat, însă la fel de ușor pot fi și pierdute sau corupte.

MiniTool Power Data Recovery este o soluție software creată pentru situațiile neplăcute în care datele digitale personale nu mai sunt acolo unde știam sau când mediul de stocare devine corupt. Aceasta este capabilă de a recupera fișiere șterse (accidental sau intenționat), fișiere stocate pe partiții corupte afișate ca RAW, fișiere stocate pe partiții șterse și chiar de pe medii optice (CD/DVD) cu defecte fizice precum zgârieturile.

Procesul de recuperare al datelor este unul foarte simplu datorită interfeței intuitive. Ecranul de primire oferă mai multe opțiuni de recuperare a datelor în funcție de tipul și mediul stocare țintă. Aceste opțiuni includ recuperarea datelor șterse (Undelete Recovery), recuperarea datelor de pe partiții șterse sau pierdute (Lost Partition Recovery), recuperarea datelor de pe partiții corupte (Damaged Partition Recovery), recuperarea datelor media digitale (Digital Media Recovery) sau a datelor stocate pe mediile optice (CD/DVD Recovery).

Recupereaza datele sterse sau pierdute cu MiniTool Power Data Recovery

Odată ales tipul de recuperare a datelor tot ce trebuie să faci este să selectezi mediul pe care acestea sunt sau au fost stocate iar aplicația va începe sa îl scaneze. Rezultatele căutarii vor fi afișate într-o listă ușor de citit cu posibilitatea de a previzualiza fișierele ca imagine, text sau HEX înainte de a le recupera.

Recupereaza datele sterse sau pierdute cu MiniTool Power Data Recovery

MiniTool Power Data Recovery permite două moduri de scanare. Primul este cel rapid (Quick Scan), mod ce îl poți folosi pentru a căuta fișiere șterse recent. Al doilea mod este cel complet (Full Scan) ce va dura mai mult însă va oferi rezultate mai bune, mai ales în cazurile în care mediul de stocare a mai fost folosit după pierderea datelor.

PRO TIP: Dacă ai un mediu de stocare de pe care dorești să recuperezi date NU ÎL MAI FOLOSI! Rescrierea sectoarelor pe care datele sunt stocate pot face procesul de recuperare imposibil.

Aplicația MiniTool Power Data Recovery este capabilă de a recupera date de pe partiții ce folosesc cele mai comune sisteme de fișiere (file systems), cum ar fi FAT12, FAT16, FAT32, NTFS, HFS+ (Mac OS X) și UDF cu posibilitatea de a selecta anumite tipuri de fișiere pe care aceasta să concentreze căutarea.

MiniTool Power Data Recovery este o aplicație cu care am avut plăcerea de a lucra în trecut la mai multe proiecte simple de recuperare a datelor și am reușit să recuperez fișiere chiar și de pe casete industriale de backup LTo-2 cu condiția de a le emula drept mediu de stocare USB.

Aplicația MiniTool Power Data Recovery este compatibilă cu orice versiune de Windows începând cu XP și oferă o soluție și pentru PC-urile Apple ce rulează minim Mac OS X 10.5 Leopard. Ambele variante sunt disponibile în mai multe ediții în funcție de mediul în care vei folosi aplicația (Personal, Commercial, Enterprise sau Technician), diferențele de licență fiind la nivelul locației în care aplicația poate fi folosită și nu la limitările opțiunilor.

MiniTool Power Data Recovery poate fi descărcată de pe siteul oficial și în varianta gratuită ce oferă posibilitatea de a recupera date în limita a 1GB. Versiunea Personal ce elimină această limitare costă echivalentul a $69. Avem 10 coduri de activare pentru această versiune iar dacă vrei să intri în posesia unuia trimite un mail la adresa ovidiu.ionita @ gadget.ro – primul venit, primul servit.

UPDATE: Cele 10 coduri pentru MiniTool Power Data Recovery Personal au fost epuizate. Multumim!

Mai jos te las cu câteva capturi de ecran a interfeței aplicației și a procesul de recuperare al datelor.