Adineauri am scris despre cum vede un lider sindical reducerile de persoanl şi costuri – doar în segmentul de masă – preuniversitar. Bine că la noi şi universităţile sunt pentru toată lumea – numai dorinţă şi portofel să ai (o să ajungem ca Japonia unde 80% din liceeni devin studenţi).
Ideea de acum este alta. În cancelarii de discută pe marginea subiectului de ce vreme. În general ne înţelegem cu privire la aspectele ce sunt luate în calcul. A fost şi o mică divergenţă. Spre exemplu o serie de colegi consideră că la sacrificiu să fie cadrul didactic tânăr şi să fie menajat cel în vârsta sau aproape de pensionare. Eu fac pe hopa mitică şi analizez altfel.
Dacă aş fi manager într-o companie pe ce criterii aş da afară?
Logic ar fi să opresc pe cel care este capabil indiferent de vârstă şi nu cred că în lumea asta este cineva care îşi permite luxul de a lua alte criterii în seamă de vrea să fie competitiv.
În sistemul de învăţământ de ce ar fi altfel?
Un tânăr profesor – debutant câştigă între 800 şi 1000 Ron, un profesor gradul I are de 3 ori mai mult. Dacă individul are 30 de ani în sistem are experienţă şi normal ar fi ca la un test să îl depăşească pe tânăr. De nu reuşeşte lasă locul liber.
Sau poate nu se doreşte un sistem competitiv.
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.