Renovo Coupe Diverse

La standul NVIDIA de la CES 2015 a fost prezentat si primul supercar electric din America – Renovo Coupe. Acesta înglobează cele mai noi tehnologii NVIDIA, precum procesoarele Drive și vine cu un preț pe măsura performanțelor – peste jumătate de milion de dolari.

Renovo și NVIDIA au colaborat încă de la început, din faza de design. Atunci, a fost folosit software-ul NVIDIA Drive Studio pentru desenarea interiorului conceptului Renovo Coupe de la CES 2015. Aici, se află centrala multimedia cu ecran tactil de 11.6 inci ce afișează toate informațiile furnizate de computerul mașinii. Acesta din urmă se pare că este unul dintre cele mai performante integrate vreodată pe un automobil.

Renovo Coupe interior

Interiorul conceptului Renovo Coupe prezent la CES 2015 este un mixt între clasic și modern

Motorul electric are mai bine de 500 cai putere, cu care Renovo Coupe reușește să accelereze de la 0 la 100 de km/h în numai 3.4 secunde. Șasiul supercarului american a fost realizat în colaborare cu una dintre cele mai pricepute companii din domeniu – Shelby American Inc.

Autonomia bateriilor nu este tocmai bună, o încărcare completă ajungând pentru circa 160 de km. Dacă ne gândim că Renovo Coupe este un supercar ce trebuie condus ca atare, probabil că autonomia va fi mult mai redusă decât cea promisă de producător.

Motorul Renovo Coupe

Toată puterea motorului și sistemele electronice din Renovo Coupe se bazează pe chipset-urile NVIDIA Drive.

Renovo Coupe intră în producția de serie anul acesta, iar primele exemplare vor fi conduse de clienți la sfârșitul lui 2015.

renovo coupe

Iată și un material video despre Renovo Coupe:

Surse : Boingboing.net ; renovomotors.com

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.