Operațiunile din România ale Vodafone sunt alimentate cu energie electrică obținută 100% din surse regenerabile.

Ce înseamnă surse regenerabile?

  • energie eoliană;
  • energie solară;
  • hidroenergie.

Interesant este că sunt incluse chiar și spațiile închiriate de către Vodafone. Până în luna iulie din 2021 și-au propus să atingă dezideratul din România la nivel european. Astfel se va forma rețeaua Vodafone Green Gigabit.

Până în 2040 și-au propus să atingă un nivel net zero pentru emisiile de carbon (limitarea în întregime inclusiv a emisiilor indirecte – lanț de aprovizionare, utilizarea produselor vândute, călătorii de business etc).

Declarație oficială:

Grija față de Planetă este un pilon principal al strategiei Vodafone. În acest sens, ne-am asumat o serie de obiective ambițioase și am reușit deja, într-un interval relativ scurt, să înregistrăm progrese majore. Utilizăm 100% energie verde pentru operațiunile Vodafone din România, ne-am micșorat considerabil consumul de energie în principalele centre de date, am introdus SIM-uri electronice pentru a reduce consumul de plastic și multe altele. Într-o lume în care tehnologia joacă un rol atât de important și volumul comunicațiilor digitale crește în fiecare an, generând o amprentă de carbon tot mai mare, este important să venim cu acțiuni concrete pentru a micșora impactul asupra mediului. Faptul că operațiunile noastre din România folosesc acum doar energie verde este un motiv de mândrie pentru noi și, sper eu, și pentru clienții noștri.”

Categorii: retelistica
Tag-uri: vodafone

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.