Software

Reuters are o exclusivitate interesantă, o informație ce nu a fost confirmată de către companiile respective. Huawei, Xiaomi, Oppo și Vivo ar pregăti o alternativă pentru magazinul de aplicații Android al Google.

Huawei s-a văzut fără acces la serviciile Google fără voia sa și fără măcar ca Google să-și dorească asta, printr-o decizie luată de Departamentul de Stat al SUA. Situația ingrată a Huawei a venit precum o alarmă pentru companiile chinezești, Xiaomi, Oppo și Vivo pot oricând a ajunge într-o poziție similară (Oppo și Vivo sunt companii ce fac parte din grupul BBK).

Cele 4 companii chinezești pregătesc o alternativă la Play Store. Alianța se numește Global Developer Service Alliance (GDSA), iar prin intermediul său își doresc să ofere posibilitatea dezvoltatorilor de aplicații, jocuri, filme etc să-și urce conținutul pe o platformă nouă.

Debutul ar fi pregătit pentru martie, iar printre primele 9 regiuni s-ar afla India, Indonezia, Rusia.

Ar fi o lovitură importantă pentru Google și le-ar tăia din avântul luat de Play Store (venituri de aproape 9 miliarde dolari în 2019). Huawei se află într-un proces de dezvoltare al App Gallery pe multiple piețe, iar Xiaomi, Oppo și Vivo pe lângă partea financiară i-ar putea ajuta să ofere un motiv în plus către cei ce dezvoltă aplicații spre a le porta (piață de desfacere mai mare).

Mai multe detalii s-ar putea să aflăm în cadrul MWC Barcelona 2020. Huawei, Xiaomi și Oppo au prezență și în România (Huawei cu succes comercial susținut, Xiaomi se descurcă din ce în ce mai bine – în special în open market, iar Oppo și-a format echipă și pregătește lansarea de telefoane mobile în România).

Sursa: Reuters.com

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.