App Review: Zombie Diary

08/02/2014

De câteva zile am descoperit în Google Play (deh, deţin două gadget-uri cu Android) un joculeţ foarte simpatic care provoacă dependenţă pe alocuri. Jocul se numeşte Zombie Diary, iar în cele ce urmează vă voi povesti legat de experiența de utilizare oferită.

Zombie Diary este un joc simplu în care trebuie să realizezi diferite misiuni pentru a supravieţui atacurilor unor zombi, unul mai fioros şi mai odios ca altul. În lupta cu aceştia pleci la început cu un pistol cu gloanţe nelimitate, dar care este foarte slab. Pentru a trece misiunile cu brio te poţi utiliza de 4 categorii de elemente:

1. Omuleţul în sine care poate fi updatat prin achiziţionarea unor versiuni îmbunătăţite

2. Diferite arme, de la pistole, săbii, lasere, pănă mitraliere, AK-47 sau bazooka.

3. Poţiuni care îţi pot realimenta viaţa, care te pot face rezistent la atacuri sau care îţi pot creşte puterea armelor (aceste poţiuni au o durata limitată de utilizare, de obicei 10 secunde).

4. Maşinării tip robot care distrug efectiv totul în calea lor (aceste maşinării se utilizează tot pentru o perioadă limitată de timp: 35, 50 sau 90 secunde)

sfg

Desigur, pentru a îţi face update-uri din cele 4 categorii, ai nevoie de galbeni sau cristale. Acestea le poţi câştiga prin finalizarea misiunilor, prin bonusurile zilnice sau prin instalarea unor aplicaţii gratuite. Cele 3 variante sunt cele gratuite, dar mai există şi varianta de a cumpăra galbeni sau cristale cu ajutorul banilor reali (la un anumit nivel jocul devine atât de greu încât fără achiziţionarea cu bani reali treci foarte greu la nivelurile următoare).

Că tot vorbim de misiuni, sunt 3 categorii de misiuni standard + 1 bonus. Cele 3 misiuni standard sunt:

1. Lupta contratimp – trebuie să rezişti asalturilor o anumită perioadă de timp (de ex: să rezişti 30 de secunde)

2. Eliminarea unui număr exact de zombi – trebuie să omori într-o rundă un număr prestabilit de zombi (de ex: 120 de zombi)

3. Fugi cât te ţin picioarele – în această misiune trebuie să parcurgi o distanţă anume prin marea linie de zombi (de ex: să parcurgi 50 de m)

Misiunea bonus  nu are finalitate, ci te ajută doar să câştigi galbeni şi să îţi atingi bonusul zilnic – daily challenges (de ex: să omori 2.000 de zombi).

gagag

La capitolul creatorilor feroce sunt multe categorii de zombi: unii mai rapizi, unii mai rezistenţi la atacuri, alţii mai urâţi etc. Sunt multe categorii, iar cu cât avansezi cu atât aceştia devin mai puternici, rapizi şi periculoşi.

Pe partea de grafică, Zombie Diary atrage prin multitudinea de culori (pe alocuri devin obositoare), dar şi prin stilul animat. Sunetul nu este cel mai bun, însă cu puţină muzică pe fundal acesta nu prea are mare importanţă. Gameplay-ul este unul atractiv, simplu şi foarte uşor. Până la urmă jocul nu este deosebit la grafică şi gameplay, el atrage mai mult prin multitudinea misiunilor, prin diversitatea animaţiilor şi prin carisma personajului principal.

Zombie Diary are o notă de 4.3 din 5, o dimensiune de 16 MB şi se poate juca pe dispozitive ce au cel puţin Android 2.2 Froyo. Jocul are peste 5.000.000 de descărcări şi este disponibil gratuit în Google Play.

Zombie Diary îl găsiți și în App Store, tot gratuit. Are o dimensiune de 18.3 MB şi este compatibil cu toate dispozitivele Apple ce au o versiune de iOS mai nouă de 4.3.

dsafasf

Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.