Retelistica

Aplicaţia financiară Revolut are la nivel global peste 35 de milioane de clienţi, dintre care peste 8 milioane sunt din Marea Britanie, astfel că este lesne de înţeles de ce a fost aleasă această ţară pentru noile sale servicii.

Pentru a venit în ajutorul utilizatorilor săi ce plătesc costuri mari în roaming, Revolut lansează în premieră servicii de telefonie mobilă pe bază de cartelă digitală eSIM. Practic utilizatorii vor putea instala un eSIM digital în baza căruia vor putea fi activate diverse abonamente de date fără taxe suplimentare de roaming în peste 100 de ţări.

eSIM-ul va putea fi utilizat simultan şi cu un card SIM fizic, cu condiţia ca telefonul mobil să suporte acest lucru.

Vor exista şi ceva promoţii de lansare ale serviciului, astfel că toţi clienţii Revolut din Marea Britanie vor primi gratuit 100 MB de date mobile pentru 7 zile dacă activează eSIM-ul până pe 1 mai 2024, iar abonaţii Revolut Ultra vor primi în plus în pachet şi 3 GB de date / lună.

Un alt avantaj este acela că prin conectarea la aplicaţia Revolut prin eSIM nu este generat trafic de date, iar accesarea aplicaţiei se va putea face oricând, gratuit.

Noile servicii de telefonie mobilă sunt oferite prin intermediul operatorului 1GLOBAL.

Pentru cei care nu ştiu ce înseamnă eSIM, acesta permite conectarea la reţeaua mobilă a unui operator telecom fără a mai utiliza o cartelă SIM. eSIM este o cartelă digitală integrată direct pe placa de bază a unui device şi permite instalarea mai multor numere de telefon ce pot fi utilizate ulterior alternativ. Toate informaţiile sunt stocate într-un profil unic digital prin scanarea unui cod de activare.