Hardware

GeekBench este unul dintre cele mai folosite teste de benchmark din lumea Android, iar de multe ori ajung a fi testate și telefoane ce nu au apucat debutul oficial. Este și cazul viitorului Huawei Mate 8 cu procesor HiSilicon Kirin 950. 

În primul rând încep cu câteva detalii legate de fiecare ansamblu hardware în parte:

specificatii-Apple-A9-Exynos-7420-Kirin-950-Qualcomm-Snapdragon-820

În tabel puteți vedea rezultatele obținute de Apple A9, Exynos 7420, Kirin 950 și Qualcomm Snapdragon 820.

rezultate-Geekbench-Apple-A9-Kirin-950-Snapdragon-820-Exynos-7420

Este clar că Kirin 950 îl va întrece pe Exynos 7420 și din perspectiva celor 4 nuclee ARM Cortex-A72 ce oferă rezultate superioare quad-core-ului concurent pe ARM Cortex-A57 înglobat de procesorul sud-coreean. Vorbim de o generație actualizată, de aici sporul de performanță.

Cred că Huawei are planuri mari cu Kirin 950, primul lor procesor ce reușește a impresiona ca putere de procesare, de obicei ei livrau procesoare mai modeste față de vârfurile de gamă ale momentului.

Pe de altă parte, jos pălăria și pentru Apple A9 care cu o arhitectură dual-core se situează în siajul concurenței formată din procesoare cu opt nuclee de procesare. La Snapdragon 820 trebuie să fac o precizare, nu avem încă telefoane cu acest CPU, sunt teste făcute cu prototipuri și abia după debutul comercial vedem cum stau lucrurile cu adevărat.

Două aspecte mi se par mai importante și decât puterea afișată în testele de benchmark: cât de tare se încălzesc și ce autonomie oferă, aici este o cheie ce determină succesul / insuccesul comercial.

Sursa: Gforgames.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.