Retelistica

Vodafone România a publicat datele financiare pentru trimestrul desfășurat între 1 aprilie și 30 iunie. Au înregistrat o creștere a numărului de clienți și o scădere ușoară a veniturilor. Este și unul dintre ultimele trimestre în care nu sunt prinse datele UPC.

Fuziunea dintre UPC și Vodafone a intrat în linie dreaptă.

Acum să revin la rezultatele financiare publicate de către operatorul de telecomunicații autohton. Am extras câteva din datele publicate în comunicat:

  • venituri de 158.6 milioane euro, cu 2.7% sub trimestrul similar din 2018;
  • baza de clienți mobili – 9.024 milioane și creștere de 1.4%;
  • baza de clienți – 9.802 milioane, creștere cu 164.122;
  • ARPU mobil de 5.1 euro.

Declarație oficială:

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania: „In acest trimestru, am continuat sa ne concentram pe misiunea noastra de a conecta pentru un viitor mai bun prin lansarea primei retele 5G in Romania. Intr-o era in care persoanele si dispozitivele sunt interconectate, unde clientii se bucura de datele mobile la o calitate si viteze superioare, am mentinut investitiile semnificative. Certificarea de Cea mai buna retea de date mobile din Romania, potrivit testelor realizate de catre P3 communications, rasplateste eforturile inginerilor nostri. Suntem entuziasmati de aprobarea recenta a Comisiei Europene privind achizitia UPC si suntem increzatori ca va aduce multe beneficii Romaniei, permitandu-ne sa fim un catalizator pentru inovatie si digitalizare”.

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.