Huawei a oferit mai multe detalii legate de rezultatele înregistrate pe 2020. Am extras câteva informații interesante din comunicat.

  • creștere a veniturilor cu 12% față de 2019;
  • cotă de piață de 29.3% pe smartphone-uri și peste 1 milion unități vândute în 2020;
  • categoria de tablete a înregistrat o creștere de 119%, categoria audio cu 200%, purtabile cu 350% și segmentul PC cu 1143% față de 2019 (presupun că în 2019 nu au avut cine știe ce activitate în acest segment);
  • AppGallery cu 2.5 milioane utilizatori activi, peste 500 de dezvoltatori înregistrați în platformă;
  • HMS Core cu 32.700 aplicații și peste 1.9 milioane descărcări.

Declarație oficială:

Ne bucurăm tare mult că am reușit să îndeplinim așteptările consumatorilor noștri, lucru care este vizibil în rezultatele puternice obținute în anul 2020, în ciuda contextului global, în continuare provocator. Veniturile au crescut cu 12%, față de anul precedent, ceea ce spune foarte multe despre anul trecut.”, spune Wang Wei, Country Manager, Huawei Consumer Business Group România. “Totodată, în 2020, creșterile au fost unele puternice atât în categoriile non-smartphone, cât și în cele smartphone, HUAWEI P40 Lite având rezultate cu 150% mai mari față de modelul anului precedent, HUAWEI P30 Lite. 

Care sunt planurile de viitor?

Odată cu apariția sistemului de operare HarmonyOS și a ecosistemului Huawei Mobile Services (HSM), Huawei Consumer Business Group înaintează cu strategia Seamless AI Life (“1 + 8 + N”) pentru a furniza consumatorilor o experiență inteligentă pe toate dispozitivele, concentrându-se pe birouri și case smart, domeniul fitness & health și entertainment. ” 

Pe plan local vor sosi televizoare Huawei, pe lângă nișele recent abordate (routere wireless, monitoare, periuțe electrice smart etc). Vor lansa în curând și un magazin online oficial.

Categorii: anunturi-diverse
Tag-uri: Huawei

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.