În mai puțin de trei zile de la lansare sondajului am înregistrat peste 700 de voturi. Avem o statistică interesantă și un mare câștigător în mod clar, trebuie să punem această discuție și într-un anumit context

Voturile au fost împărțite după cum urmează:

  1. Samsung GALAXY S8 – 26.7% și 197 voturi;
  2. OnePlus 4 – 11.9% și 88 voturi;
  3. Huawei P10 – 10% și 74 voturi;
  4. Xiaomi Mi6 – 8.7% și 64 voturi;
  5. Nokia P1 – 8.4% și 62 voturi.

Alte mențiuni: iPhone 7S / iPhone 8 – 51 voturi, Samsung GALAXY Note 8 – 46 voturi, LG G6 – 45 voturi.

Ce concluzii putem trage pe baza datelor înregistrate?

Samsung GALAXY S8 este vedeta, cel mai așteptat smartphone din 2017 și se află la un ecart consistent față de concurență. OnePlus realizează o figură frumoasă și se află pe locul 2, în fața unor companii cu prezență oficială în țara noastră. Flagship-ul Huawei reușește să ia fața unor modele de top de la LG, Sony etc.

Pot spune că am parte de o supriză când am regăsit Nokia P1 pe poziția a 5-a, vârful de gamă pe care HMD Global îl aduce la MWC Barcelona 2017. Este un dispozitiv cu adresabilitate globală și rezultatele din chestionar ne arată că există o oarecare nostalgie față de brandul finlandez. Să vedem dacă vor fi capabili să monetizeze acest interes, să-l transforme în comenzi ferme.

Categorii: arhiva

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.