Foto si Video

Conform Reuters, brand-ul Pentax a fost cumpărat de către compania Ricoh de la fosta deținătoare, HOYA. Inițial HOYA, corporația care activează în mai multe domenii, precum imagistică, tehnologii, lentile, filtre, ochelari și altele, a preluat Pentax în special pentru a profita de informațiile acestei companii din domeniul tehnologiei medicale. Din 2007, anul în care HOYA a perfectat înțelegerea și a preluat brand-ul, au fost lansate câteva modele interesante (K-r, K-x, K-5, K-7, 645D și alte câteva compacte), însă decizia de a ceda producerea tehnologiei fotografice unor investitori mult mai interesați și integrați în domeniu este cât se poate de corectă și de înțeles.

De cealaltă parte, Ricoh este un competitor interesant pe piața camerelor fotografice, având printre modele atât camere compacte cât și pe film, dar îi lipsesc cele de tip DSLR.

Astfel, conform înțelegerii dintre cele două companii, HOYA va păstra drepturile de producție a produselor din domeniul medical, iar Ricoh va inghiți brand-ul Pentax Imaging System pentru a extinde gama de camere foto digitale. Valoarea în bani a înțelegerii este de aproximativ 125.000.000 $, urmând ca punerea în practică să se perfecteze în luna Octombrie.

Sursa: HOYA