Telefoane Mobile

BlackBerry a afișat rezultatele înregistrate în ultimul trimestru financiar și nu au atins pronosticurile făcute de către companiile din domeniu. Rezultatul este unul așteptat de ceva timp: închid divizia de telefoane mobile și se concentrează pe software-ul din mediul business. 

Motorola, Nokia și BlackBerry au fost companii emblematice pe piața de telefoane mobile, iar golul lăsat este acoperit de producători hardware din China (Huawei, Xiaomi, Meizu, Oppo, Vivo etc).

BlackBerry la un moment dat stabilea standardele în domeniu și își permitea să facă glume pe seama iPhone-ului lansat de Apple, pe faptul că nu are tastatură qwerty fizică etc. Nu au fost capabili să se adapteze la boom-ul smartphone-urilor din ultima jumătate de deceniu și de acum 3 – 4 ani au ajuns doar să facă figurație prin ofertele operatorilor telecom sau pe la magazinele online.

Am testat de-a lungul timpului câteva modele:

  1. BlackBerry Passport;
  2. BlackBerry Priv;
  3. BlackBerry Q20;
  4. BlackBerry Z10;
  5. BlackBerry PlayBook.

S-a mai închis un capitol din istoria telefoanelor mobile.

Sursa: Bloomberg.com

Categorii: telefoane-mobile
Tag-uri: BlackBerry

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.