Diverse

O alianţă între Sony şi Microsoft în segmentul de gaming părea imposibilă în urmă cu câţiva ani, mai ales că în acea perioadă consolele de jocuri nu aveau alt tip de competiţie.

Cei doi mari giganţi au rămâs puţin în urmă, iar noul sistem de gaming în cloud propus de Google prin Stadia şi Apple prin Arcade i-a prins puţin pe picior greşit.

Pentru a recupera timpul pierdut, Sony şi Microsoft au considerat că experienţa cumulată va avea mai multe şanse de reuşită, decât cea pe cont propriu. În aceste condiţii cele două companii au bătut palma pentru dezvoltarea unui serviciu de gaming în cloud, probabil bazat pe platforma Microsoft Azure. Colaborarea are şi ramificaţii în zona inteligenţei artificiale, cât şi în segmentul hardware al senzorilor de imagine smart.

În paralel cele două companii vor lansa anul viitor şi noi generaţii ale consolelor de gaming, PlayStation 5, respectiv Xbox Two.

Sursa: gadgetzone.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.