Smartphone

Robin a beneficiat de o campanie puternică de crowdfunding pe Kickstarter, a strâns peste 1.3 milioane dolari, acum acceptă și precomenzi, iar livrările pornesc din februarie 2016. 

Robin este un produs al Nextbit, startup condus de către Scott Croyle – fost șef al echipei de design de la HTC, fost angajat al Google. Și-au propus să strângă 500.000 de dolari, iar borna s-a oprit la valoarea menționată mai sus.

Ce este interesant la acest smartphone?

Robin-1

Este un smartphone bazat pe stocarea în cloud. Anumite aplicații și servicii importante sunt stocate pe smartphone, iar alte aplicații, jocuri etc au un backup în cloud și la nevoie își trag datele de acolo. Oferă 100 GB în cloud și la nevoie se trece de această valoare, fără un cost suplimentar.

De aici și concluzia din titlu, niciodată nu ți se va întâmpla să rămâi fără spațiu de stocare pe smartphone. Detectează aplicațiile, jocurile, fotografiile sau clipurile video pe care nu le accesezi, le face backup în cloud și le șterge de pe smartphone. Partea de backup se realizează de fiecare dată când ai telefonul conectat la internet prin Wi-Fi și Robin este pus la încărcat.

Preț la precomandă – 399 dolari.

Specificații hardware Robin;

  • display IPS de 5.2 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, difuzoare stereo frontale;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 808 de tip hexa-core, 3 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare;
  • Android 6.0 Marshmallow;
  • 4G, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, bluetooth 4.0, cititor de amprente;
  • 13 Megapixeli, detecție cu laser și autofocus, cameră frontală de 5 Megapixeli;
  • baterie de 2680 mAh.

Ca design l-aș considera simplu, fresh și jucăuș față de majoritatea smartphone-urilor Android lansate în 2015. Știu că există o reticență față de stocare în cloud, eventualele suprize neplăcute etc.

Pe Engadget găsiți primele impresii pentru un prototip al telefonului lansat de Nextbit.

Sursa: Robin-smartphone

Categorii: telefoane-mobile

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.