Arhiva

Nu foarte multe persoane ştiu ca Rromtelefon, pardon, Romtelecom, are o “divizie de găzduire web” supranumită şi “BeOnline”. Sau să-i spunem mai bine “BeOffline”?

Din (ne)fericire în cursul acestor săptămâni am avut (ne)şansa de a lua contact cu această “divizie”. Am ajuns la ei pentru un lucru simplu, şi anume transferul unui domeniu .ro din posesia Rromtelefon în posesia “proprietarului de drept”. Mai exact minunata companie a oferit clienţilor “business”, pe vremuri de mult apuse, pachete de găzduire web şi înregistrare de domenii .ro. Ce nu ştiau însă clienţii este ca Rromtelefon nu a înregistrat domeniile şi serviciile pe numele clientului (care printre altele plătea aceste servicii la suprapreţ, deci nu se oferea nimic gratuit sau “promoţional”, dimpotrivă!), ci toate serviciile prestate erau înregistrate pe…numele Romtelecom. Scam? Prostie românească? Dezinformare tipic românească? No comments.

Trecem de acest “inconsiderent minor” şi mergem mai departe.

Ca un băiat bun ce sunt, am sunat la ROTLD. D-lor, după cum era de aşteptat, m-au trimis pachet la Rromtelefon. Am sunat deci la Informatii Clienţi (care, apropos, se suprataxează) unde doamna “extrem de bine informată” mi-e recomandat sa mă duc la plimbare.

Fiind o persoană încăpăţânată din fire, nu m-am dat bătut. Am mers mai departe şi am sunat la numărul publicat de Rromtelefon in WHOIS-ul domeniului. Bine înţeles, cu suprataxă. Din gălăgia de fundal am inţeles că nimerisem în call-center, deci m-am adaptat şi am ciulit urechile. După ce am explicat ce doresc mi s-a transmis cu aceeaşi graţie că…nu ştiu despre ce este vorba şi nu intră în atribuţiile lor să mă ajute. Cu tensiunea puţin ridicată am cerut să discut cu şeful de tură. Se pare ca nu exista nici un şef prin zonă, în consecinţă am ajuns la…departamentul comercial.

Ca să înţelegeţi şi mai bine absurditatea situaţiei, eu vroiam să mut un domeniu .ro şi în final am ajuns la doamnele care fac “oferte” şi “reduceri” pentru…abonamentele de fix. Bine înţeles că nici doamna de la comercial nu ştia despre ce vorbesc însă, după o perioadă de gândire, s-a oferit să “îmi facă o favoare” (am încheiat citatul). Am fost transferat deci la un domn, mai tinerel de această dată, caruia i-am povestit încă o dată ce doresc. D-lui, puţin mai bine informat, a exclamat “aaaaaa, păi de asta…nu ştiu cine se mai ocupă!”.

După vreo 10 minute în care i-am explicat toată povestea cu internetul, cu ROTLD, găzduirea web şi alte probleme existenţiale (notă: eram în continuare la număr cu suprataxă) a ajuns la concluzia că ar trebui…să aştept câteva minute, merge până la un coleg “mai informat”.

În final, după ce am mai trimis câţiva leuţi in contul Rromtelefon, domnul şi colegul bine informat au ajuns la concluzia salvatoare: intraţi pe site-ul BeOffline şi sunaţi la numărul de acolo. Trecusem deja de nivelul absurdului. Exasperat am exclamat “păi dom-le, pe site-ul BeOnline e publicat exact numărul ăsta, pe care sun eu acum!”. Tăcere. Tăcere şi mai apăsătoare. In final, de la capătul firului se aude “…da…? Staţi să verific. Da…aşa e… Dacă sunteţi amabil, mai aşteptaţi vă rog câteva momente”. Nu a mai aşteptat să spun nimic m-a pus în aşteptare. După alte câteva minute a venit şi răspunsul final: “ştiţi…trimiteţi mai bine un e-mail la BeOnline…”.

Am tras aer in piept.

– Ok, la ce adresă să scriu?

– Pai…nu e afişată una pe site?

– Domnul meu, dacă era, vă mai intrebam care e adresa?!

– Da…nu găsesc nici eu vreo adresă. Ramâneţi va rog câteva momente în aşteptare, să nu închideţi!

După alte câteva “momente de aşteptare”:

– Aveţi sus un butonaş “Contact”, accesaţi acea pagină şi apoi selectaţi “Suport tehnic”.

Cu pulsul 200, mă abţin să nu amintesc nimic de mama sau rudele domnului de la capătul firului. Dumnealui mă asigură că acel formular e cheia succesului şi că problema mea va fi rezolvată în câteva ore după ce voi completa formularul de contact. Ok. Fie. I-am urat mult noroc în viaţă şi am închis.

Proastă alegere. Foarte proastă. Cine m-o fi pus să inchid?!

Am completat cuminte formularul şi am apăsat “Trimite”. Stupoare. Reacţie á la Unguru Bulan. Vezi imaginea de mai jos.

Evident, aceeaşi eroare şi la a doua încercare. Primesc exact cu acelaşi număr de înregistrare. Evident, formularul de suport nu funcţionează.

Întrebare. Să dau oare o fugă până la Bucureşti?