ROOT Allview P7 Xtreme cu Android 4.2.2 Software

Ieri îți explicam cum poți obține acces ROOT pe modelul P5 Quad de la Allview, iar astăzi voi continua seria tutorialelor dedicate terminalelor lansate sub brandul românesc cu instrucțiunile necesare obținerii accesului ROOT pentru Allview P7 Xtreme cu Android 4.2.2 Jelly Bean.

Modelul P7 Xtreme a fost lansat în luna aprilie a anului 2014, cu aproximativ un an în urmă, însă hardwareul ce-l încorporează se dovedește a fi unul încă potent pentru anul 2015. Cu un procesor octa-core Mediatek la 1.7 GHz, 1 Gb memorie RAM, display de 4,7 inch HD, cameră foto de 13MP și un preț sub 1.000 de lei sunt sigur că mulți dintre voi vor merge în această direcție.

Singura versiune de Android disponibilă oficial, cel puțin până la momentul redactării acestui articol, este 4.2.2 Jelly Bean, versiune pentru care sunt și dedicate indicațiile din acest articol. Pentru acesta vom folosi aceeași aplicație ca și în tutorialul pentru P5 Quad, însă exploitul folosit va fi diferit.

ATENȚIE! Acest proces poate duce la pierderea parțială sau integrală a garanției oferite de producător, lucru de care trebuie să ții cont înainte de a merge mai departe.

De ce ai nevoie?

  • un telefon Allview P7 Xtreme cu USB Debugging (Depanare USB) activat în Settings -> Developer options (Setări -> Opțiuni dezvoltator). Dacă acest meniu nu este vizibil accesează Settings -> About phone (Setări -> Despre telefon) și apasă de 7 ori consecutiv pe Build number (Numărul versiunii). Va trebui să activezi și Unknown sources (Surse necunoscute) în Settings -> Security. (Setări -> Securitate)
  • un PC și un cablu de date, dacă nu dispui de o conexiune de date (wifi/data) pe telefon
  • răbdare

1. Deschide orice aplicație de tip browser pe telefon și mergi la www.framaroot.net. Dacă telefonul tău nu dispune de o conexiune de date mobilă (wifi/data), atunci mergi la aceeași adresă folosind un browser pe PC. Descarcă orice versiune Framaroot începând cu 1.7.0. Pentru acest tutorial am ales versiunea 1.9.0, versiune ce îți recomand și ție să o descarci.

ROOT Allview P7 Extreme cu Android 4.2.2

2. Instalează fișierul APK descărcat. Acest lucru îl poți face direct din bara de notificări, dacă l-ai descărcat direct pe telefon, sau folosind o aplicație de tip file manager, precum ES File Manager.

ROOT Allview P7 Extreme cu Android 4.2.2

3. Odată instalată aplicația Framaroot, deschide-o din lista de aplicații. Acum, pentru a obține accesul ROOT va trebui să apeși butonul cu numele Barahir. Acum aplicația Framaroot se va folosi de acest exploit pentru a obține accesul ROOT.

4. La sfârșitul procesului, închide telefonul și pornește-l din nou. Vei observa că în lista de aplicații și-a făcut loc SuperSU.

Asta a fost tot! Poți confirma accesul ROOT folosind o aplicație din Play Store precum Root Checker. Dacă ai nelămuriri sau întrebări, te rog să folosești secțiunea de comentarii.