ROOT pentru Samsung Galaxy S6 SM-G920F Software

Ca de obicei, Chainfire, dezvoltatorul aplicației SuperSU, al metodei de obținere a accesului root CF-Auto-Root și a multor alte aplicații, ne-a luat prin surprindere din nou. În urmă cu câteva zile acesta a reușit să obțină acces ROOT pentru Samsung Galaxy S6, varianta pentru T-Mobile SUA, dar am spus pas la a scrie despre așa ceva ținând cont că acea variantă se va vinde numai pe teritoriul Statelor Unite. Însă iată că astăzi Chainfire a făcut publică varianta de CF-Auto-Root pentru Samsung Galaxy S6 SM-G920F, și anumte varianta internațională ce va fi vândută și la noi în țară.

G920F vine cu un bootloader deblocat, ceea ce nu va pune probleme în obținerea accesului ROOT. Dar va trebui să notezi că această metodă va declanșa counterul KNOX ce va anula garanția, iar serviciul Samsung Pay nu va mai putea fi folosit pe telefonul respectiv. Nu știu cât de important sau necesar va fi Samsung Pay pentru tine, însă anularea garanției te va face să cântărești avantajele și dezavantajele ambelor căi.

De ce ai nevoie?

  • un Samsung Galaxy S6, varianta SM-G920F, cu USB Debugging activat în Settings -> Developer options. Dacă acest meniu nu este vizibil va trebui să intri în Settings -> About phone și să apeși de 7 ori consecutiv pe Build number.
  • drivere corecte instalate, fie prin Kies, fie cele de aici
  • CF-Auto-Root – link
  • răbdare

1. Dezarhivează CF-Auto-Root într-un loc ușor accesibil (ex. Desktop).

2. Pornește telefonul în modul Download. Pentru acest lucru va trebui întâi să-l închizi și apoi să-l pornești apăsând simultan butoanele Volum -, Home și Power. Vei fi întâmpinat cu un mesaj asemănător celui din imaginea de mai jos. Va trebui să confirmi accesul către modul Download apăsând butonul Volum +.

ROOT pentru Samsung Galaxy S6 SM-G920F

3. În folderul dezarhivat la punctul 1, vei găsi executabilul Odin3-v3.07.exe, pe care va trebui să-l deschizi cu click 2 (dreapta) și selectând Run as adminsitrator. Odată deschisă aplicația, conectează telefonul la calculator folosind cablul de date. Dacă ai driverul corect instalat, una din căsuțele ID:COM îți va schimba culoarea, indicând portul la care telefonul este conectat, asemănător cu imaginea de mai jos.

ROOT pentru Samsung Galaxy S6 SM-G920F

4. În Odin, apasă butonul PDA sau AP (în caz că folosești altă versiune Odin) și selectează fișierul TAR.MD5 din același folder, și anume CF-Auto-Root-zeroflte-zerofltexx-smg920f.tar.md5 astfel încât fereastra ta Odin să semene cu cea de mai jos.

ROOT pentru Samsung Galaxy S6 SM-G920F

5. Dacă ai respectat toți pașii de mai sus, poți apăsa butonul Start. În acest moment Odin va începe să scrie CF-Auto-Root în memoria internă a telefonului. La final acesta se va închide și va porni în modul Recovery unde se va obține accesul ROOT în mod automat, după care telefonul va porni în modul normal.

Asta a fost tot! Pentru a confirma accesul ROOT, poți folosi o aplicație din Play Store precum Root Checker.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.