ROOT Samsung Galaxy S4 I9500 cu Android Lollipop 5.0.1 Software

Pe 31 Ianuarie, colegul meu Cosmin Mușat, scria despre cum Samsung Galaxy S4 a început să primească update la Android 5.0.1 Lollipop. În Rusia, deocamdată, dar “ne aduce speranţa că în curând îl vom vedea şi în România”. Mai multe detalii găsești aici.

Acum, după doar câteva zile, utilizatorul XDA RubbaBand a găsit o metodă pentru a obține acces root pentru această versiune de software. Metoda este puțin diferită de cea prezentată acum câteva zile pentru majoritatea deviceurilor Samsung (link) dar funcțională. Probabil pe viitor va scoate Chainfire un fișier pentru metoda din articolul precedent, dar până atunci poți aplica metoda din acest articol cu același rezultat.

Această metodă folosește un recovery alternativ, și anume PhilZ Touch Recovery, o versiune modificată de ClockWord Mod (CWM). Mulți utilizatori preferă această versiune în locul CWM standard, dar dacă nu este pe placul tău o poți înlocui cu TWRP sau CWM după obținerea accesului ROOT folosind tutorialul de aici.

De ce ai nevoie?

  • un Samsung Galaxy S4 GT-I9500 (varianta cu procesor Exynos) ce rulează Android 5.0.1 Lollipop
  • USB Debugging activat în Settings -> Developer options. Dacă acest meniu nu este vizibil, accesează Settings -> About phone și apasă de 7 ori consecutiv pe Build number.
  • driverele corecte instalate – o versiune bună poți descărca făcând click aici
  • aplicația Odin – link
  • PhilZ Recovery pentru GT-I9500 în format tar.md5 – link
  • răbdare

1. Dezarhivează aplicația Odin într-un folder ușor accesibil (ex. Desktop) și transferă fișierul pentru recovery (philz_touch_6.12.8-i9500.tar.md5) în același folder.

2. Pune telefonul în Download Mode. Pentru acest lucru va trebuie întâi să îl închizi. Acum, va trebui să apeși Volum Minus + buton Home + buton Power. Vei fi întâmpinat cu o atenționare, peste care vei putea trece apăsând Volum Plus.

ROOT Samsung Galaxy S4 I9500 cu Android Lollipop 5.0.1

3. Rulează aplicația Odin, de preferat cu click 2 (dreapta -> Run as administrator. După ce aceasta a pornit, conectează telefonul folosind cablul de date. Dacă driverul instalat este cel corect, unul din câmpurile ID:COM din Odin își va schimba culoarea și va indica portul conectat, ca în imaginea de mai jos.

ROOT Samsung Galaxy S4 I9500 cu Android Lollipop 5.0.1

4. Apasă pe butonul AP din Odin și selectează fișierul philz_touch_6.12.8-i9500.tar.md5 astfel încât aplicația să arate ca în imaginea de mai jos. NU MODIFICA ALTCEVA ÎN ODIN!

ROOT Samsung Galaxy S4 I9500 cu Android Lollipop 5.0.1

5. Dacă totul este în ordine, apasă butonul Start și lasă aplicația Odin să își facă treaba. Aceasta va scrie recovery-ul pe partiția dedicată a telefonului și îl va reporni la final.

6. Închide telefonul din nou și intră în recovery. Pentru acest lucru va trebui să apeși tastele Volum Plus + buton Home + buton Power până când telefonul pornește. Acum le poți elibera iar telefonul va intra în recovery-ul instalat la punctul anterior.

7. Acum accesează meniul PhilZ settings -> Re-root System și selectează Yes Apply SuperSU.

8. Revino la meniul principal și fă reboot la telefon.

9. Odată pornit telefonul în modul normal, intră în Play Store și instalează aplicația SuperSU, managerul de acces root – link.

10. După instalare, deschide aplicația SuperSU. Aceasta îți va cere să actualizezi fișierele necesare accesului root (SU binary). Confirmă apăsând Continue și alege metoda Normal în loc de cea prin recovery.

11. Închide telefonul și redeschide-l. Confirmă accesul root instalând o aplicație precum Root Checker din Play Store.

Sunt câțiva pași, dar urmăriți corect nu ar trebui să îți ia mai mult de 20 de minute pentru a obține accesul ROOT.

Întrebări și feedback în secțiunea de comentarii.