ROOT: Sony Xperia Z2 si Xperia Z3 cu Android 5.0.2 Lollipop Software

Iată că avem și o metodă de obținere a accesului ROOT pentru telefoanele Sony Xperia Z3 și Sony Zperia Z3 ce rulează Android 5.0.2 Lollipop. Există și alte metode pentru a obține același rezultat pe modelele amintite, însă această metodă iese în evidență prin simplitatea sa, fiind posibilă direct de pe telefon, fără a fi nevoie de un PC, și prin faptul că funcționează inclusiv pe terminalele cu bootloaderul blocat (locked), mulți optând să îl păstreze așa pentru a nu pierde garanția.

În acest tutorial îți voi enumera pașii necesari pentru a obține acces ROOT folosind doar telefonul. Dacă alegi să folosești un PC nu trebuie decât să descarci fișierele necesare și să le transferi în memoria telefonului folosind un cablu de date.

De ce ai nevoie?

  • un telefon Sony Xperia Z2 sau Sony Xperia Z3 cu build 23.1.A.1.28
  • Unknown sources activat în Settings -> Security și USB Debugging activat în Settings -> Developer options. Dacă acest meniu nu este vizibil accesează Settings -> About phone și apasă de 7 ori consecutiv pe Build number.
  • XperiaRoot_ALP.zip – link | mirror
  • o aplicație de tip file manager capabilă să dezarhiveze fișiere ZIP, cum ar fi ES File Manager – link
  • răbdare

1. Descarcă XperiaRoot_ALP.zip folosind unul din linkurile de mai sus. Deschide ES File Manager sau aplicația aleasă de tine și dezarhivează fișierul ZIP. Ține apăsat lung pe fișierul ZIP pentru a-l selecta, apasă butonul More din colțul dreapta-jos, selectează Extract to, alege Current path și apasă Ok. Intră în folderul XperiaRoot -> ALP. Aici vei găsi 4 fișiere.

ROOT: Sony Xperia Z2 si Xperia Z3 cu Android 5.0.2 Lollipop

2. Instalează Root.apk și selectează să o deschizi odată instalată. Așteaptă câteva secunde până aceasta identifica corect telefonul tău și apasă butonul ROOT.

3. Deschide din nou ES File Manager și instalează Busybox.apk.

4. Instalează fișierul Recovery.apk, deschide aplicația XZRecovery, apasă butonul Install Recovery și așteaptă ca aceasta să termine. Când primești statusul All done! apasă butonul Reboot Recovery pentru a porni telefonul în modul recovery. Dacă acest buton nu funcționează, închide manual telefonul. Apasă butonul Power pentru a-l porni și imediat după apasă de câteva ori Volum + sau Volum –.

5. Odată ajuns în recovery selectează Install, localizează fișierul SuperSU.zip și instalează-l.

6. Repornește telefonul în modul normal folosind butonul Reboot.

Gata! Ai obținut accest ROOT pe telefonul tău Sony Xperia Z2 sau Sony Xperia Z3 cu Android 5.0.2 Lollipop.

Dacă ai întrebări sau feedback te aștept în secțiunea de comentarii.