Smartphone

Dacă prima dată aţi citit Rambo în loc de Runbo, nu v-aţi înşelat foarte mult. La acest aspect s-au gândit şi cei de la Sidav Group, o companie sud-africană care au creat în ultimii ani telefoanele din gama Runbo (la fel de dure precum era Sylvester Stallone în celebra serie de filme Rambo). Ultimele două smartphone-uri scoase de Sidav Group se numesc Runbo X5 şi Runbo X6. Nu sunt telefoane noi și au fost lansate de ceva timp, dar abia acum le-am descoperit. Ambele modele au fost denumite drept cele mai dure şi mai rezistente telefoanelor ale anului 2012, respectiv 2013.

Runbo X5 este un smartphone mai vechi, a fost lansat în anul 2012, dar asta nu îi minimizează cu nimic capacităţile tehnice, dar mai ales cele ale durităţii. Runbo X5 dispune de un procesor Mediatek dual-core tactat la 1.2 GHz, display de 4.5 inci cu rezoluţie WVGA protejat cu Gorilla Glass 2, 1 GB memorie RAM + 4 GB memorie internă, cameră foto de 8 megapixeli, rulează Android 4.0 Ice Cream Sandwich şi este dual-sim. Bateria acestui smartphone este de 3800 mAh şi promite peste 48 de ore de funcţionare fără a fi reîncarcat. Telefonul este foarte rezistent la şocuri, la praf și rezistă peste 30 de minute sub apă etc.

x5 661

Runbo X6 este varianta mai modernă ce a apărut în anul 2013. Acesta dispune de un procesor Mediatek quad-core tactat la 1.5 GHz, display IPS de 5 inch cu rezoluţie WVGA protejat cu Gorilla Glass 2, 2 GB memorie RAM + 32 GB memorie internă, cameră foto de 13 megapixeli, rulează Android 4.3 Jelly Bean şi are o baterie de 4200 mAh ce promite 2 – 3 zile de funcţionare. Runbo X6 este din punct de vedere al durităţii ca o piatră, fiind foarte greu de spart, zgâriat sau ciobit.

x6 661

Ambele telefoane sunt foarte groase şi foarte grele datorită tehnologiilor aplicate pe ele pentru a le face foarte rezistente în cele mai grele condiţii. Ambele sunt foarte puternice din punct de vedere al semnalui şi au capacitatea de a trimite semnale SOS chiar şi atunci când nu au semnal. Runbo X5 costă aproximativ 449 dolari, în timp ce Runbo X6 valorează pe site-ul producătorului 649 dolari.

Dacă nu v-aţi convins încă de ce sunt în stare cele două telefoane, în cele ce urmează veţi putea viziona un filmuleţ cu Runbo X5 şi cu capacităţile sale (destul de exagerate şi cam nerealiste aş zice):

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.