Diverse

Nici bine nu s-au bucurat cei de la Microsoft de achiziţia LinkedIn pentru fabuloasa sumă de 26.2 miliarde dolari, că au apărut şi primele probleme. Guvernul rus va interzice din 17 noiembrie reţeaua de socializare deoarece un tribunal din Moscova a decis că LinkedIn încalcă reglementările locale de pretecţie a datelor.

Această situaţie neplăcută a apărut după ce Rusia a legiferat anul trecut un set de reguli care obligă companiile să stocheze pe servere din interiorul ţării orice informaţie cu caracter personal ale cetăţenilor ruşi. Interesant este faptul că şi Facebook sau Twitter se află în aceeaşi situaţie, astfel că sunt şanse foarte mari ca într-un viitor nu foarte îndepărtat şi aceste companii să aibă probleme similare.

Un reprezentant LinkedIn a declarat că “decizia tribunalului din Moscova va interzice milioanelor de membri pe care îi avem în Rusia să folosească LinkedIn pentru a-şi creşte afacerile”. Decizia nu este una definitivă şi poate fi contestată de avocaţii companiei americane.

Sursa: ewdn.com

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.