Hardware

Înainte de începerea războiului din Ucraina, perioadă în care companiile din Rusia foloseau anumite standarde de calitate în ceea ce priveşte livrările de semiconductori, rata de apariţie a defectelor era de sub 2%.

După izbucnirea conflictului şi apariţia sancţiunilor ţărilor vestice, standardele de calitate au dispărut în totalitate pentru că Rusia se află în poziţia în care cumpără cipuri ieftine din China de la producători care nu oferă niciun fel de garanţii (companiile serioase au afaceri uriaşe cu ţările vestice, astfel că nu riscă aceste tranzacţii pentru a vinde semiconductori ieftini unei ţări cu mari probleme).

În această situaţie Rusia cumpără acum cam tot ce poate de prin China, inclusiv acele cipuri ce au picat standardele minime practicate în fabrici, adică acele exemplare care în mod normal sunt aruncate la gunoi. Din această cauză rata de apariţie a defectelor a crescut de la cei 2% de care vă spuneam la început, la peste 40%. Asta înseamnă că produsele de orice fel fabricate în Rusia în prezent au un risc uriaş de a se strica rapid sau de a veni gata stricate (producătorii de electronice şi electrocasnice au deja probleme în a-şi desfăşura activitatea).

Interesant este că multe dintre aceste cipuri sunt sau urmează a fi folosite şi în industria de război a Rusiei, astfel că, cel puţin teoretic, filmuleţe cu rachete care o iau razna am putea vedea din ce în ce mai des.

Sursa: theregister.com