Hardware

Nu este un secret pentru nimeni faptul că Samsung are printre cele mai bune SSD-uri din piață. Compania sud-coreeană a anunțat SSD-urile din seria 970 Evo Plus pe tehnologia NVMe. 

Câteva detalii tehnice legate de noua serie de SSD-uri NVMe de la Samsung:

  • performanțe crescute cu până la 57% în ce privește viteza de scriere + eficiență energetică crescută față de 970 Evo;
  • viteze de până la 3500 MB/s la scrierea secvențială și până la 3300 MB/s la citire;
  • viteze aleatorii de 620.000 IOPS pentru citire și 560.000 IOPS pentru scriere;
  • garanție de 5 ani sau până la 1200 TB scriși;
  • variante cu 250 GB, 500 GB și 1 TB cu disponibilitate din februarie, iar cea de 2 TB din aprilie. Prețurile pornesc de la 459.9 lei.

Declarație oficială:

„Încă de la apariția primelor SSD-uri NVMe pe piață în 2015, Samsung a continuat să provoace barierele tehnice legate de designul și performanța SSD-urilor. Noul model 970 EVO Plus, produs de cea mai recentă tehnologie V-NAND, de generația a 5-a, vă va oferi de acum performanțe de neegalat, atunci când aveți de-a face cu sarcini solicitante, precum editare de conținut 4K, proiectare 3D, precum și gaming intens”, a afirmat Dr. Mike Mang, vicepreședinte al Brand Product Marketing, Memory Business din cadrul Samsung Electronics.

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.