Televizoare

De o bună perioadă de timp se știe că Samsung dorește să renunțe la producția de LCD-uri și să se concentreze pe tehnologia Quantum Dot. O mișcare în această direcție a fost realizată de curând de către compania sud-coreeană.

Au vândut fabrica din Suzhou – China pentru 1.8 miliarde dolari către CSOT (companie deținută de către TCL, cei ce se află și în spatele smartphone-urilor Alcatel sau BlackBerry).

Fabrica urmează a fi deținută 60% de către CSOT, 10% de către TCL și 30% de către autoritățile din Suzhou. În această unitate erau realizate 27% dintre panelurile Samsung ce ajungeau a fi folosite în monitoare și televizoare.

Samsung Display a reinvestit 723 milioane dolari prin achiziția a 12.33% din acțiunile TCL. Avantajele Quantum Dot față de LCD sunt date de gama de culoare, culorile ce sunt reprezentate mai puternic și mai puțină lumină pierdută.

Sursa: GSMarena.com

Tag-uri: LCDsamsungTCL

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.