Hardware

Este cu adevărat interesant faptul că Samsung a reușit să depășească Intel pe business-ul de procesoare, deși compania sud-coreeană nu are în portofoliu niciun CPU pentru desktop PC-uri (punctul forte ale companiei americane, lider în acest domeniu de peste 24 de ani). 

În trimestrul 2 din 2017 ( aprilie – iunie), Samsung a înregistrat venituri de 15.7 miliarde dolari și profit de 7.2 miliarde dolari față de Intel ce în aceeași perioadă a strâns venituri de 14.8 miliarde dolari și profit de 3.8 miliarde dolari.

Intel nu are nicio treabă cu piața de telefoane mobile, iar asta îi trage în jos. Pe de altă parte, Samsung strânge valorile amintite doar pe telefoane mobile și segmentul de accesorii purtabile. Creșterea gigantului sud-coreean urmează a fi și mai puternică în 2017, se pregătește intrarea pe nișa de procesoare în domeniul automobilelor și cred că deja au câteva înțelegeri stabilite cu jucători mari din domeniu.

Samsung este un conglomerat tehnologic ce nu prea cred că are cum să fie prins pe picior greșit, dacă ne raportăm la toate diviziile sale.

Sursa: Sammobile.com

Categorii: hardware
Tag-uri: Intelsamsung

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.