Acum că Samsung Galaxy Z Flip 3 este oficial lansat, s-ar putea să vă întrebați dacă este următorul telefon emblematic Android pentru dumneavoastră și dacă aveți Galaxy Z Flip original (sau varianta sa 5G), atunci s-ar putea să vă gândiți dacă merită să faceți upgrade.

În timp ce Samsung Fold 3 este cea mai mare vedetă în ceea ce privește telefoanele pliabile din oferta companiei sud-coreene, Samsung Flip 3 nu ar trebui să fie trecut pe planul doi. În general, nu este foarte diferit de predecesorul său, dar există schimbări care cu siguranță sporesc atractivitatea sa. Așa că poți citi această comparație între Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Flip pentru a vedea ce s-a schimbat Samsung de la o versiune la alta.

Design și afișare

La prima vedere, nu s-a schimbat mare lucru între Samsung Flip 3 și Samsung Flip. Ambele păstrează același design de telefon pliabil vertical. Dar Galaxy Z Flip 3 are acum o secțiune mai mare a camerei de pe spate și un ecran secundar mai mare care măsoară 1,9 inci în comparație cu ecranul de 1,1 inci de pe primul Flip. Acest lucru face citirea notificărilor dintr-o privire mult mai ușoară pe noul telefon pliabil. Ecranul principal măsoară la fel pentru ambele telefoane – 6,7 ​​inci, originalul și noul Galaxy Z Fold oferind rezoluție Full-HD+. Dar Samsung Flip 3 vine cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz pe ecranul său principal, oferindu-i un timp de răspuns mult mai rapid decât panoul de 60 Hz de pe Galaxy Z Flip. Există încă o cută distinctivă pe ecranul lui Galaxy Z Flip 3 și până când nu o comparăm unul lângă altul cu Flip original, este greu de spus dacă zona de pliere a ecranului este mai puțin vizibilă.

Există o diferență cheie suplimentară între cele două telefoane, dar nu este vizibilă cu ochiul liber. Galaxy Z Flip 3 vine cu rezistență la apă IPX8, ceea ce înseamnă că ar trebui să supraviețuiască unei scufundări în apă mai ușor decât Galaxy Z Flip, care nu avea un rating de rezistență la apă. Noul Flip vine și cu Armor Aluminium, care este „cel mai puternic aluminiu folosit vreodată într-un smartphone”, potrivit Samsung. Pe șasiul noului telefon există și Gorilla Glass Victus.

Camera foto

Ambele telefoane Samsung Flip au o pereche de camere din spate și ambele vin cu senzori de 12 MP, cu o cameră principală și un senzor secundar conceput pentru fotografierea cu unghi larg. Ca atare, nu vă așteptați la un impuls masiv în selecția de fotografii pentru smartphone-uri de la Galaxy Z Flip la Galaxy Z Flip 3. Dar Samsung și-a perfecționat software-ul camerei, cu îmbunătățiri ale modului portret și fotografiei camerei. Ar trebui să comparăm cele două telefoane unul lângă altul înainte de a ajunge la vreo concluzie concretă, dar se pare că Galaxy Z Flip 3 va avea un ușor avantaj.

Performanță și software

Cu cel mai recent chipset Qualcomm Snapdragon 888, Samsung Flip 3 îl depășește pe vechiul cip Snapdragon 855 Plus din Samsung Flip. Acesta din urmă nu este deloc în urmă, dar dacă doriți cel mai puternic telefon pliabil, atunci cel din urmă Flip este telefonul pe care trebuie să îl obțineți.

De la unele prime utilizări practice, Galaxy Z Flip 3 se simte rapid și receptiv, deși diferența de performanță pe care o veți observa între el și predecesorul său va depinde probabil de aplicațiile și jocurile pe care le rulați. Ecranul de 120 Hz al lui Galaxy Z Flip 3 va fi probabil cel mai mare contributor la finețea noului pliabil față de predecesorul său. Cu ambele telefoane cu 8 GB de RAM, oricare dintre modelele Galaxy Z Flip poate gestiona mai multe aplicații deschise simultan. Ne-ar fi plăcut ca Samsung să fi pus 12 GB în Galaxy Z Flip 3, având în vedere prețul său emblematic, dar 8 GB este încă suficient. Samsung a lansat versiuni separate LTE și 5G ale Galaxy Z Flip original. Un modem 5G cu sistem pe cip Snapdragon 888 este inclus, astfel încât Galaxy Z Flip 3 să poată funcționa cu noul standard de rețea. Dotat cu Android 11 și One UI 3.1 din cutie, Galaxy Z Flip 3 vine cu un software mai avansat decât Galaxy Z Flip, deși acel telefon va continua să primească cele mai recente actualizări de la Android și Samsung.

Acest articol este susținut de eMAG.