Alături de GALAXY A3 2017, la European Forum, Samsung a adus și Samsung GALAXY A5 2017 – mid-range-ul pe care mizează pe anul în curs. Smartphone-ul urmează a primi un eveniment dedicat pe plan local, în săptămâna viitoare și cât de curând îl găsim în oferta operatorilor de telecomunicații. 

Mare parte din afirmațiile făcute la A3 2017 sunt valabile și la A5 2017. Toate impresiile formate de precedenta generație –  GALAXY A5 2016, le găsiți într-un material dedicat.

Specificații Samsung GALAXY A5 2017;

  • display Super AMOLED de 5.2 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, certificare IP68 în ce privește rezistența la contactul cu apa și praful;
  • procesor octa-core la 1.9 GHz, 3 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD de până la 256 GB;
  • Android 6.0.1 Marshmallow;
  • 4G cu viteze de până la 300 Mbps în download, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, bluetooth 4.2, USB type-C, jack de 3.5 mm, NFC, cititor de amprentă;
  • 16 Megapixeli cu f/1.9 și cameră frontală de 16 Megapixeli;
  • baterie de 3000 mAh cu încărcare rapidă, 7.9 mm grosime.

Primele impresii pentru GALAXY A5 2017;

Repet și aici, A5 2017 primește o ajustare în ce privește funcțiile și designul spre GALAXY S7, Mă bucur că aici s-a mers și spre un upgrade hardware mai pronunțat – procesor octa-core de generație mai nouă, 3 GB RAM și stocare mai mare. Certificare IP68 este o altă adiție importantă, mai ales pentru cei interesați să scape de o grijă în plus în ce privește utilizarea cotidiană a smartphone-ului.

Camera urcă la 16 Megapixeli cu f/1.9 și din start spun că mă aștept la rezultate bune spre foarte bune în fotografii și materiale video, deși trebuie să-l testez ca să certific în mod real. Pentru camera frontală s-a optat pentru un senzor de 16 Megapixeli, recunosc că la prima vedere nici nu zici că în partea frontală sunt atât de mulți megapixeli, senzor liliputan.

Nu pot să spun că impresionează în mod vizual, dar în niciun caz nu se poate spune că smartphone-ul nu beneficiază de atenție la detalii, materiale de bună calitate etc.

Mai multe detalii pe săptămâna viitoare când sperăm să-l primim la review.

 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.