Smartphone

Articolul ăsta îl am în cap din momentul în care au fost anunțate Samsung GALAXY Alpha și Sharp Aquos Crystal. Au fost doar câteva zile între cele două lansări oficiale.

Samsung GALAXY Alpha este primul smartphone Android al companiei sud-coreene cu margini metalice și a fost gândit ca un rival pentru recent anunțatul iPhone 6. Specificațiile hardware nu uimesc în mod deosebit, mai ales bateria de 1860 mAh, dar prețul de listă se situează neașteptat de sus. Dacă GALAXY Alpha debuta cu un preț situat între 1500 – 2000 lei ar fi fost și mai bine primit în piață. Îl văd cumpărat de către un admirator al telefoanelor Samsung, un fan dornic să dețină cel mai frumos smartphone sud-coreean.

Samsung-GALAXY-Alpha (4)

Samsung GALAXY Alpha

Apreciez partea hardware, cu excepția mai sus amintită. Interesant este că telefonul filmează la 2160p, deși display-ul său este doar 720p. Pe telefon în niciun caz nu te bucuri de clipurile respective la calitate maximă, mai degrabă pe un TV 4K sau pe un monitor cu rezoluție de gen.

Sharp Aquos Crystal a reușit să atragă un buzz imens. S-au strâns zeci sau chiar sute de mii de articole la nivel mondial, iar majoritatea fac referire la display-ul borderless. Este o mostră de ingeniozitate japoneză și un telefon care dacă ar fi comercializat și în țara noastră la prețul corect ar dispărea imediat din stocurile magazinelor online. Au reușit să producă un telefon care aduce efectul wow prin design, dar și prin prețul de listă (mid-range la 239 dolari în SUA, fără semnarea unui contract)

Specificații detaliate pentru Samsung GALAXY Alpha și Sharp Aquos Crystal:

specificatii-Samsung-GALAXY-Alpha-Sharp-Aquos-Crystal

Sharp Aquos Crystal reușește să impresioneze de la prima vedere prin cele trei laturi borderless, prin tehnologia Direct Wave Receiver ce permite redarea vocii dintr-un apel prin ridicarea ecranului la ureche. Rulează un Android 4.4 KitKat fără modificări la nivel de interfață grafică. Au acordat atenție și pe partea de sunet, Harman Kardon și-a oferit expertiza.

Partea spate a lui Aquos Crystal face notă discordantă cu telefonul, dar mai trebuiesc făcute și compromisuri. Cel puțin nu au adoptat un plastic lucios și ieftin.

Sharp-Aquos-Crystal-9

Sharp Aquos Crystal

GALAXY Alpha adoptă TouchWiz întâlnită pe telefoanele cu Android ale Samsung (cu bune și rele). Din imaginile de presă și clipurile de tip hands-on este clar cel mai frumos smartphone al sud-coreenilor. Cu o baterie de 3000 mAh l-aș fi apreciat mai mult. Așa tare îmi este teamă că bateria de 1860 mAh se oprește după o jumătate de zi.

Ce ați alege între Samsung GALAXY Alpha și Sharp Aquos Crystal?

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.