Tablete

Samsung GALAXY Book este propunerea companiei sud-coreene pe tabletele cu Windows 10. A fost lansată alături de Samsung GALAXY Tab S3 în cadrul MWC Barcelona 2017. 

Din punct de vedere al designului și display-ului, GALAXY Book pare rupt din altă poveste față de GALAXY Tab S3 – dispozitiv ce impresionează vizual de la primul contact.

Specificații Samsung GALAXY Book;

  • display TFT de 10.6 inci cu rezoluţie de 1920 x 1280 pixeli, densitate a pixelilor de 218 ppi şi raport display-corp de 71%;
  • procesor dual-core Intel Core m3 tactat la 2.6 GHz, 4 GB memorie RAM şi 128 GB memorie internă + suport pentru card microSD de până la 256 GB;
  • Windows 10;
  • LTE Cat.6, Bluetooth 4.1, WiFi 802.11 ac (2.4GHz/5GHz) MIMO, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2, GPS, GLONASS, USB 3.1 Type-C;
  • cameră frontală de 5 megapixeli;
  • baterie de 30.4W cu încărcare rapidă, 8.9 mm grosime şi 640 g. greutate.

Samsung GALAXY Book – primele impresii;

Puncte PRO – Windows 10 și partea de productivitate ce reiese de aici. Am observat că Samsung nu a adus o tonă de aplicații preinstalate proprietare cum fac alte companii din domeniu (utilizatorul le poate dezinstala de la prima pornire, dar măcar în cazul Samsung scapă de această corvoadă inițială), Wi-Fi ac, USB type-C, accesoriu all-in-one (tastatură + husă de protecție + stand ad-hoc).

Puncte CONTRA – display ce reflectă spațiul ambiant într-un mod deranjant, construcție ce lasă impresia că se putea mai bine.

Nu am idee la ce preț va fi adus GALAXY Book, dacă va ajunge și în țara noastră. Divizia de laptopuri a Samsung mai ajunge în doar câteva țări din întreaga lume. Știu că GALAXY Book mai degrabă intră în nișa tabletelor și s-ar putea să testeze marea cu degetul prin acest dispozitiv.

Categorii: tablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.