Samsung GALAXY K zoom: primele impresii

30/05/2014

Samsung a făcut un eveniment dedicat pentru a celebra lansarea lui Samsung GALAXY K zoom. Am înțeles că de la mijlocul lui iunie 2014 urmează a ajunge și pe rafturile magazinelor autohtone. Locația aleasă de Samsung pentru evenimentul dedicat lui GALAXY K zoom a fost cu adevărat special, Edenland din comuna Balotești.

Samsung-GALAXY-K-zoom (17)

Încep cu specificațiile detaliate pentru Samsung GALAXY K zoom:

– display Super AMOLED de 4.8 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 3;

– procesor Exynos 5260 de tip hexa-core (1 x quad-core la 1.3 GHz pe ARM Cortex-A7 + 1 x dual-core la 1.7 GHz pe ARM Cortex-A15), Mali-T624 GPU, 2 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 64 GB;

– Android 4.4.2 KitKat;

– 3G cu viteze în download de până la 42 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, NFC, microUSB cu MHL și USB on-the-go, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS;

– 20.7 Megapixeli, autofocus, manual focus, zoom optic 10x, OIS, Xenon și LED flash, geo-tagging, touch focus, detecție a feței și a zâmbetului, HDR, panorama, filmează la 1080p cu 60 fps, cameră frontală de 2 Megapixeli;

– baterie de 2430 mAh, 200 gr. și 16.6 mm.

Câteva fotografii făcute cu Samsung GALAXY K zoom:

Primele imagini cu GALAXY K zoom nu pot spune că m-au impresionat. Mai multe detalii când va sosi la review.

Primele impresii formate de către Samsung GALAXY K zoom:

Samsung-GALAXY-K-zoom (19)

Față de GALAXY S4 zoom aș spune că GALAXY K zoom este mai aproape de categoria smartphone-urilor, față de generația precedentă care la prima vederea te ducea cu gândul la un camera phone. Rămâne un smartphone cu o grosime considerabilă, 16.6 mm și 200 gr. Greutatea se datorează senzorului de 20.7 Megapixeli ce include zoom optic 10x.

Samsung GALAXY K zoom îl poți utiliza fără probleme cu o singură mână. Colțurile sale sunt rotunjite puternic, capacul spate oferă acces la bateria de 2430 mAh și la slotul pentru cartela microSIM. În lateral dreapta dați de tasta dedicată reglării volumului, slot pentru cardurile microSD de până la 64 GB și buton pentru activarea rapidă a senzorului de 20.7 Megapixeli.

Rulează Android 4.4 KitKat cu interfața TouchWiz a companiei sud-coreene. La nivel de UI nu sunt diferențe față de Samsung GALAXY S5, cel puțin la prima vedere. Am apucat să fac câteva teste de benchmark, iar Exynos 5260 de tip hexa-core pot spune că a impresionat.

GALAXY K zoom și testele de benchmark

Benchmark-Samsung-GALAXY-K-zoom (3)

AnTuTu Benchmark – 31311 puncte;

CF-Bench – 31203 puncte

Linpack și rezultate ceva mai speciale:

Single Thread – 328.758 MFLOPS;

Multi-Thread – 283.951 MFLOPS.

De obicei în Multi-Thread se obține o valoare mai mare decât în Single Thread. Exynos 5260 de pe GALAXY K Zoom face notă discordantă.

Quadrant Standard – 14290 puncte.

Rezultatele sunt excelent și abia aștept să testez configurația hexa-core pe telefoane sau tablete cu Android. S-ar putea să livreze o experiență de utilizare fără compromis, deși este un hardware încadrat cel mult în segmentul mid-range.

Samsung GALAXY K zoom într-o galerie de imagini:

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.