Dis-de-dimineață a avut loc și evenimentul Samsung în care vedeta a fost GALAXY Note7. Da, am scris corect. Samsung își promovează noul phablet premium sub denumirea Note7, fără pauză. Probabil, ca să fie în linie cu S7. 

Nu contează că au sărit peste generația a 6-a, nu contează sub ce denumire ajunge a fi vândut noul terminal. Importantă este experiența oferită în utilizarea de zi cu zi, ce face ca să merit cei 850 de euro – preț la liber. Am mai scris câteva opinii legate de Note7, imediat după debutul comercial și păstrez ideile de acolo.

Samsung GALAXY Note7 a fost conceput de la bun început ca phablet din categoria business, de aici și accentul pus pe stylus, pe ceea ce poți să faci pe GALAXY Note7 cu acest accesoriu în comparație cu alte telefoane premium ale companiei sud-coreene.

Îl aștept la review în zilele următoare, dar redactez și primele impresii.

Design

Samsung-GALAXY-Note7 (16)

Față de GALAXY S7 și S7 Edge la Note7 au adus o simetrie a formei, de aici senzația că alunecă din mână mai rapid. Cel puțin așa mi s-a părut mie, nu-l recomand fără husă de protecție. Sticla de pe spate este mai subțire – Corning Gorilla Glass 5 și nu știu de ce, dar mi-a dat o ușoară senzație de fragilitate, deși sunt sigur că există un spor de duritate și performanțe peste ceea ce aducea Gorilla Glass 4.

Display-ul curbat nu mai are același efect dramatic ca la Samsung GALAXY S6 Edge, S6 Edge Plus, S7 Edge, adică nu mai coboară așa proeminent. De aici și eliminarea situațiilor în care anumite comenzi nu erau preluate pentru că atingeai ecranul în mod fin pe marginea sa. Asta demonstrează și că display-ul curbat spre lateral este mai degrabă un artificiu de design și mai puțin un element practic.

Apreciez că Samsung a păstrat certificarea IP68 – rezistența la contactul cu apa și praful, deși portul USB type-C și jack-ul de 3.5 mm sunt deschise, fără capac de protecție (soluție adusă și pe S7 și S7 Edge, acolo fiind un port microUSB convențional).

O persoană mai puțin avizată va face cu greu diferența între S6 Edge Plus, S7 Edge și Note7. Da, smartphone-ul arată ca un produs premium, excelent fabricat și cu atenție maximă la detalii, dar și în ce privește calitatea materialelor. Parcă mi-aș fi dorit un plus de grip și o sticlă tratată oleofobic ca să adune amprentele într-un ritm mai încet.

Software

Samsung-GALAXY-Note7 (3)

Remarcați gruparea aplicațiilor din meniul dedicat: Samsung, Google, Social, Aplicații Microsoft + alte câteva aplicații preinstalate. Samsung a rafinat rețeta, iar noile setări sunt simplificate drastic față de ceea ce găsim pe S7, S7 Edge. Mai multe detalii în momentul în care testăm Note 7-le.

Nu știu dacă mai are rost să spun că a funcționat impecabil la prima vedere, logic în contextul în care nu-și făcea update-uri în fundal, nu avea prea multe aplicații preinstalate etc. Ca pachet hardware nu disec acum, nu sunt noutăți majore.

Mi-a plăcut stylus-ul foarte mult. Este ușor, rezistent la contactul cu apa și praful, iar modul de integrare ales de Samsung îl transformă într-un accesoriu cu adevărat util pentru cei interesați de partea de productivitate în timp real. Pe nișa sa cred că merită fiecare cent, dacă te ajută să fii mai bun la locul de muncă.

Plus că Samsung mizează în continuare pe Knox pentru securizarea datelor, dar și pentru o separare a datelor private de cele de la locul de muncă. Ai un device de tip 2-in-1, util pentru companiile ce adoptă strategia BYOD.

Cameră foto

Nu-s prea multe de comentat, aceeași camera principală cu ce avem pe S7 și S7 Edge. Am câteva fotografii făcute în sala în care Samsung a prezentat Note7. Dacă doriți să le descărcați la dimensiunea originală – click aici.

Repet, Samsung GALAXY Note7 a fost gândit cu ideea de business în poziție centrală.  Aici este cheia în care trebuie analizat cel mai nou terminal al gigantului sud-coreean. Dacă este o strategie bună?

Vedem în modul în care decurg vânzările, dacă Note7 chiar cucerește piața pe care BlackBerry era rege la un moment dat.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

35 Comments

  • MirceaS says:

    850 euro…
    Opt sute cincizeci de euro…
    Cu geu iși va mai găsi adepți printre conaționali, atâta vreme cât există S7 Edge. Nu spun nimic despre concurenții altor mărci, mă uit doar în grădina proprie Sammy.

  • Cristian says:

    12 milioane . Atât de multe unități de Galaxy Note7 dorește să comercializeze Samsung până la finalul anului . Eu cred că vor reuși, iar cum S7 Edge a devenit cel mai vândut Android în primele 6 luni din 2016 ( nu cred că se aștepta multă lume la această performanță ), cred că și Galaxy Note7 are toate șansele să devină cel mai vândut phablet Android din a doua jumătate a lui 2016 .

    • Emil Dragotă says:

      Le urez succes, aș avea curajul să spun că-s ușor pesimist. Să vedem, să vedem… Poate îți mai aduci aminte melodia de acum 10 ani cu un astfel de refren. :)

      Samsung trăiește ușor periculos, iar succesul lui Note7 depinde și iPhone 7 Plus.

    • Marius says:

      Prin Asia am inteles ca numarul de precomenzi e urias. Insa cred ca in Europa si SUA nu va avea acelasi succes ca in Asia.

    • Catalin says:

      In Coreea de Sud deja au mai mult de 200.000 precomenzi in 2 zile.

    • Emil Dragotă says:

      Presupun că sunt precomenzi adevărate și nu ce se întâmplă pe plan local unde eMAG, Orange și Vodafone te invită să te înscrii cu mailul ca să fii anunțat când încep precomenzile în mod real.

    • Cristian says:

      Anul acesta le-au ieșit toate perfect celor de la Samsung ( au depășit în premieră Apple în SUA și își vor păstra acest avantaj în 2016, vor înregistra peste 25 miliarde $ profit, etc ) și cred că le va ieși pasența inclusiv cu Note7 . Personal cred că vom avea global un Note7 de 6GB de RAM și 128 GB iar în prezent asistăm la o mașinațiune marca departamentul de marketing Samsung ( a se vedea știrile privind o eventuală exclusivitate a acestei versiuni pentru piața chineză ) care are ca scop creșterea dezirabilității a acestei versiuni care se va comercializa global inițial la aprox.1,000 €/$ . La prezentarea rezultatelor financiare Samsung din Q2 pe 2016, un analist telecom pe Bloomberg TV a încercat să explice succesul foarte mare pe care Samsung îl înregistrează în segmentul premium în acest an iar explicația sa nu cred că este departe de realitate . Teoria lui este că departamentul de marketing Samsung a reușit performanța să inoculeze în mințile a zeci de milioane de consumatori de smartphone-uri premium că Samsung este singura alternativă viabilă la Apple și prin urmare produsele de TOP Samsung concurează cu cele Apple și nu cele ale celorlalți producători Android . Comparativ cu produsele celorlalți producători Android, smartphone-urile Samsung nu sunt foarte competitive însă dacă le raportăm la cele Apple, smartphone-urile de TOP Samsung sunt best-buy ! Eu cred că această teorie este viabilă, iar la începutul lui septembrie când vor debuta noile terminale Apple ( cel mai ieftin iPhone7 de 4.7 inch va costa 850 € ), Note7 nu va mai părea atât de scump, pentru că cei mai mai mulți consumatori îi vor compara prețul cu iPhone7 Plus care va fi mult mai scump .

  • Radu says:

    Halal de lansare oficiala… Un Spider si 3 ecrane … Samsung romania face treaba de maxim rahat.
    gg pentru review.

    • Emil Dragotă says:

      Nu am făcut review, doar primele impresii.
      Recenzia mai are de așteptat. :)

      Personal, nu mă interesează așa tare o lansare de terminal. Să mi-l pună în față și sunt mulțumit. Am mers la București ca să văd telefonul, nu ca să aud o descriere a device-ului. L-am întors pe toate fețele și am putut să scriu câteva rânduri în cunoștință de cauză.

    • Radu says:

      Pardon, am vrut sa spun “hands on” dar m-am incurcat in romgleza :)
      Totusi m-as fi asteptat la altceva de la Samsung Romania. Macar o lansare unde au magazinul din AFI si ceva mai mult de o postare pe fb.
      Asta e, astept sa ii dau precomanda.

  • Valyzada says:

    Salut, galaxy s6 și galaxy s7 nu au display-ul curbat ar trebui editat articolul.

    • Emil Dragotă says:

      Corect, bună observație.

      Am editat. Cred că mi-a rămas în minte zvonul de acum câteva zile cum că Samsung urmează a adopta display-ul curbat în mod exclusiv pe linia premium si am aplicat ideea asta retroactiv. :)

  • Liviu says:

    Primele mele impresii despre telefon sunt ca : este un telefon reusit cu un stilus v3.0 foarte inovator , dar al dracu de scump si oarecum intrecut de concurenti . One+3 e mai ieftin si 6GB RAM , iar Axon7 are DAC si ofera o experienta superioara auditiva .

    • Rebelulll says:

      Stai sa vezi pret cand se lanseaza haple 7. Ma astept la ceva wow din partea lor… sper sa nu ma dezamageasca la fel cum au reusit cu se-ul.

    • Mihai says:

      cu ce te-a dezamagit se? este cel mai puternic telefon la dimensiunea aia, iar apple prin se nu a vrut sa lanseze ceva wow, nu a pus nici o tehnologie noua si nici nu l-a prezentat ca vreun varf, doar pe segmentul lui de 4″.

    • cutienoua says:

      Am inteles ca iphone se a avut vinzari ok.
      Oricum va fi iphone7+, sunt pregatit sa il iau.
      Lipsa mufei pt casti nu ma afecteaza folosesc BT peste tot in casa, masina.

    • Mihai says:

      oricum vine cu adaptor.

    • cutienoua says:

      Corect! Dar unii se pling ca nu il pot incarca in acelasi timp!
      Pt masina e adevarat ca vreau sa il pot incarca oricind. Sunt si acum huse cu adaptor wireless pt iphone dar nu am luat. Am doar un power pack cu usb port.?

    • Marian says:

      În care magazin?

    • cutienoua says:

      Best Buy Bellevue,Wa

    • Rebelulll says:

      Suntem intr-un timp in care toti vin cu design care mai de care mai frumos.
      De ce era necesar sa foloseasca un design lansat in 2012 pe un telefon de 2016 care oricum e scump, indiferent cat de performant este. Trebuia un limbaj de design nou.

    • Mihai says:

      Mmm este nou, dacă mă întrebi pe mine.

  • Barna Alexandru says:

    Si aici eu, stau, foarte multumit de OP3. Chiar nu vad cum s-ar justifica diferenta de pret. Mai multe functii(pe care, probabil, le-as folosi din an in Pasti), camera mai buna(iar, pot sa spun ca e irelevant pentru mine, ziua – perfect comparabile, iar pixel peeping-ul il pastrez pt. dslr), ecran mai bun, baterie mai buna(aici chiar as simti diferenta). Tragand linie, pentru mine, diferenta de 450E nu se justifica deloc

    • Mihai says:

      are ecranul ala always on, chiar util pt un note. diferente exista, ca merita ele 450 de euro, nu stiu sa spun.

  • Greuceanu says:

    Prețul este cu adevărat mare.Dar să nu uităm că și Note 5,S6Edge Plus,S7Edge au avut prețuri de lansare asemănătoare,aproximativ la fel și totuși au avut succes de vânzări.Preturile se vor ajuta în jos,Note 7 pare un smartphone complet la care nu prea găsești elemente contra,cu excepția prețului bineînțeles.

  • Banutu says:

    Nu merita cei 850€ din partea mea.