Alături de GALAXY S21 l-am descoperit pentru câteva minute și pe GALAXY S21 Plus.

Multe dintre ideile afirmate în cadrul hands-on-ului de la GALAXY S21 s-ar repeta și aici. Plătești aprox. 1000 lei în plus spre a face pasul de la un ecran de 6.2 inch la unul de 6.7 inch, de la o baterie de 4000 mAh la una de 4800 mAh. Restul de specificații sunt identice (design, hardware, conectivitate, cameră foto și video etc).

Specificațiile complete pentru GALAXY S21 sunt aici.

Culoarea de GALAXY S21+ ce va cuceri publicul feminin;

Samsung a abandonat ecranul curbat de la GALAXY S20 pentru un display convențional la GALAXY S21 (atinge un maxim de 1300nits în modul Auto). Aș spune că avem un plus de grip, iar spatele este îmbrăcat în sticlă și nu în plastic precum fratele mai mic – S21 plastic – glasstic cum îi spune Samsung, nu mi-a dat impresia de ieftin. Nu adună amprentele și este mat.

Lipsește încărcătorul din cutia de retail, dar dacă aveți un Samsung dintr-o generație anterioară îl puteți folosi. Încărcare rămâne la 25W, iar de la 0 – 50% ar fi suficiente 30 de minute. Camera principală iese în evidență printr-un design distinct.

Nu sunt schimbări în ce privește tipul senzorilor (wide de 12 Megapixeli, tele de 64 Megapixeli și ultrawide de 12 Megapixeli), dar interfața camerei foto și video este schimbată radical în One UI 3.1 față de One UI 3.0. Mă refer la Portrait Mode (vechiul Live focus), Night Mode mai bine pus la punct, moduri speciale pentru cei ce înregistrează materiale video.

Raportul display / corp pierde câteva procente după trecerea la un ecran drept;

Rulează Android 11 cu One UI 3.1, interfața pe care deja o cunoașteți de la alte smartphone-uri Samsung. Nu am sesizat în cele câteva minute de utilizare că ar avea aplicații aduse în plus față de Note20 Ultra, spre exemplu sau schimbări majore în afara de interfața camerei foto și video ce este distinctă.

Sunt curios să descopăr procesorul Exynos 2100 – dezvoltat pe un proces de litografiere în 5nm EUV FinFET și să văd dacă ține pasul cu Snapdragon 888. Pe de altă parte, importante sunt autonomia oferită, capacitatea de analiză a imaginilor și de realizare a unor fotografii și materiale video de bună calitate, viteza oferită la nivel de sistem de operare și în aplicații cu grafică complexă. Mai multe detalii în viitorul apropiat.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.