Telefoane Mobile

Samsung a făcut un eveniment mai special, live streaming-ul de la Unpacked 15 din ediția de vară a fost pus într-o sală de cinema din Băneasa Shopping City. 

Mă așteptam ca Samsung GALAXY Note5 și Samsung S6 Edge Plus să fie vedetele serii și nu m-am înșelat, iar specificațiile vehiculate pe internet s-au adeverit în totalitate, fără nicio supriză.

Mă rog, atunci când am aflat că Note5 nu este prezent în zona de hands-on și că nici măcar nu se știe dacă va fi importat oficial în Europa, pot spune că mi se pare o mișcare ciudată. Vom vedea strategia sud-coreenilor pentru sfârșitul de an.

Samsung-GALAXY-S6-Edge-Plus-Gadget-ro(31)

Samsung GALAXY S6 Edge Plus = Samsung GALAXY S6 Edge ce trece de la un display de 5.1 inch la unul de 5.7 inch. Specificațiile hardware sunt același, cu excepția unui acumulator de 3000 mAh vs 2600 mAh la frățiorul mai mic. Grosimea lui S6 Edge este de 7 mm, a lui S6 Edge Plus de 6.9 mm, iar greutatea urcă de la 132 gr. la 153 grame. Cred că este și cel mai ușor phablet pe această diagonală, la momentul actual.

Ecran mai mare, beneficii și avantaje pe măsură. Samsung a inventat segmentul phablet cu seria Note, iar S6 Edge Plus merge în aceeași linie. Are un stylus încorporat, iar Samsung a pus un mecanism asemănător pixurilor (dublă apăsare în capul stylus-ului și un click arhicunoscut consfințește pornirea unei operațiuni pe device).

Ca design nu sunt prea multe de spus, apreciez raportul display / corp al smartphone-ului ce se situează la o valoare foarte bună, 75.9%. Nu-l simți ca pe un terminal supradimensionat. Adună amprentele în ritm alert pe sticla de pe spate, iar gripul se situează la cote decente, dar nu la fel de impresionant ca generația anterioară: duetul format din Note 4 și Note Edge.

Samsung-GALAXY-S6-Edge-Plus-Gadget-ro(29)

La nivel software nu sunt prea multe de spus, doar că în meniul camerei foto sunt adăugate opțiuni noi: transmisie live pe YouTube, colaje video, deschidere în 0.6 secunde a aplicației de cameră video prin dubla apăsare a tastei fizice centrale față de 0.7 secunde la S6 și S6 Edge.

Repet câteva chestii spuse anterior. Mi se părea mai logică o lansare alături de GALAXY S6, prețurile se poziționează în zona lui iPhone 6 Plus, de la 4000 lei în sus, cel mai probabil. De aceea, majoritatea celor ce-l achiziționează se orientează spre ofertele operatorilor telecom, mai greu de cumpărat la liber, cel puțin într-o piață emergentă ca România.

Samsung-GALAXY-S6-Edge-Plus-Gadget-ro(15)

Mi s-a promis că un S6 Edge Plus pleacă mâine către mine, mai multe detalii la momentul respectiv.

Mai multe fotografii cu Samsung GALAXY S6 Edge Plus;

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.