Software

Avem o nouă confirmare neoficială cum că Samsung GALAXY S6, S6 Edge, S6 Edge Plus și Note5 ar primi update la Android 8.0 Oreo. 

Informația este confirmată suplimentar de către site-ul T-Mobile. Asta după ce au apărut date și pe un site de suport Samsung, se spune chiar că update-ul ar sosi în februarie.

Hardware – sunt sigur că toate cele 4 modele Samsung anunțat în 2015 sunt capabile să ruleze Android 8.0 Oreo fără probleme. Acum rămâne de văzut dacă compania sud-coreeană se gândește serios să aducă cel mai nou update software, ar fi o dovadă de respect față de cei ce le-au cumpărat terminalele.

De ce ar fi util un upgrade spre Android 8.0 Oreo pentru S6, S6 Edge, S6 Edge Plus și Note5?

  1. Patch-urile de securitate ar fi aduse la zi;
  2. Android 8.0 Oreo aduce o autonomie mai bună. Așa s-a întâmplat pe Sony Xperia XZ (folosit de către un coleg), pe ASUS Zenfone 4 și OnePlus 5T (testate personal). Este un element cu adevărat important, mai ales că S6 și S6 Edge au baterii micuțe de până în 2600 mAh.

Pe de altă parte, sunt circumspect. Mă uit cum nici măcar S8 și S8 Plus nu au trecut pe Oreo, soft anunțat în vara lui 2017. S7 și S7 Edge așteaptă la coadă, iar de S6 & co – Sammy nu a spus nimic oficial.

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.