Telefoane Mobile

Am văzut în comentariile voastre că sunt deja 2 tabere: cei care acceptă că GALAXY S6 are ca sursă de inspirație pe iPhone 6 și cealaltă echipă care consideră că S6 este un produs original cap – coadă. Mi-aș dori să rămânem pe tărâmul argumentelor.

Samsung-GALAXY-S6-vs-iPhone-6 (4)

Nu trebuie să mă credeți când spun că GALAXY S6 este un copycat de iPhone 6. Pur și simplu. Totuși, atunci când ajunge în magazine. Mergeți într-un shop și puneți iPhone 6 lângă GALAXY S6, începeți să vă uitați de la bază și discutăm după aceea. Ok?

Specificații detaliate pentru Samsung GALAXY S6 și iPhone 6:

specificatii-Samsung-GALAXY-S6-vs-iPhone-6

Folosesc iPhone 6 de 3 luni, iar GALAXY S6 abia ce l-am văzut pentru câteva minute așa că evit să trag concluzii. Plus că vorbim de iOS vs Android, fiecare sistem de operare cu beneficiile sale, dar și cu punctele CONTRA.

Design 

iPhone 6 – carcasă metalică, cameră ce se profilează puțin, margini generoase în partea superioară și inferioară a display-ului de 4.7 inch, grip modest, materiale și finisare ce nu impresionează.

Samsung GALAXY S6 – margini de iPhone 6, sticlă ce adună amprentele pe spate, camera de 16 Megapixeli se profileaz amenințător și deloc plăcut vizual, nepractic, adoptă o carcasă unibody, materiale și finisare destul de bune, cel mai frumos smartphone lansat de Samsung până la momentul actual.

500Q HD DE 630x90

Ecran

La prima vedere nu ai da nicio șansă lui iPhone 6 cu rezoluția sa de 1334×750 pixeli vs 2560×1440 pixeli, dar ochiul uman nu știe să vadă diferențele dincolo de 300ppi. Ecranul lui iPhone 6 are un tratament oleofobic mai bun, luminozitate mai mare și nu reflectă spațiul ambiant pe când GALAXY S6 stă mai prost la aceste capitole.

A nu se înțelege că GALAXY S6 nu are un ecran bun. Este de-a dreptul excelent, dar în locul lor aș fi mers pe panelul de anul trecut. Quad HD-ul va consuma multă energie fără un beneficiu clar.

Hardware și sistem de operare

iPhone-ul dovedește că nu ai nevoie de cine știe ce specificații hardware ca să beneficiezi de fluență la nivel de interfață grafică + aplicații eficientizate. Pe de altă parte, Samsung a pus ce are mai bun la momentul actual în GALAXY S6 și cred că va deveni un campion al testelor de benchmark. Va rula orice aplicație sau joc din Google Play și orice .apk ce se va lansa în următorii 1 – 2 ani de zile.

TouchWiz începe a fi mai light, nu mai sunt atât de multe aplicații preinstalate, bloatware la un nivel mai redus.

Amândouă funcționează impecabil în browsing, partea de social media, jocuri etc.

Câteva imagini cu Samsung GALAXY S6 și iPhone 6:

Categorii: arhiva

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.