Software

Folosesc, printre altele, și un GALAXY S7 achiziționat prin portare spre Orange, iar din 18 februarie nu am mai verificat dacă cumva a primit mult așteptatul update de la Android 6.0 Marshmallow spre Android 7.0 Nougat. Astă seară mai mult de curiozitate am făcut o verificare și uite că așteptarea a luat sfârșit. 

Update-ul are 1257 MB și s-a descărcat în aproximativ 2 minute. Noua versiune software poartă codurile G930FXXU1DQB3 / G930FOXX1DQA1 / G930FXXU1DQB1.

Care sunt noutățile?

  • update spre Android 7.0 Nougat;
  • interfață grafică actualizată, diverse moduri pentru performanță;
  • modificări în ce privește afișarea setărilor rapide, dar și a notificărilor;
  • funcția Ferestre Multiple primește o utilizare îmbunătățită;
  • meniul de setări cu funcția Samsung Pass și AOD;
  • eficientizarea spațiului pentru instalarea aplicațiilor descărcate, îmbunătățirea vitezei pentru actualizare sistemului și instalarea aplicațiilor.

Este recomandat backup-ul datelor stocate pe smartphone. Cuvântul de ordine: îmbunătățire. Asta rămâne de văzut și sper că Samsung a scris firmware-ul fără probleme majore. Îmi amintes că au lansat update-ul prin ianuarie și l-au retras rapid că apăreau tot felul de bug-uri etc. Presupun că între timp au remediat problemele sesizate.

Procesul de instalare și prima bootare au durat în jur de 7 – 8 minute. Unele aplicații nu pot fi optimizate și necesită actualizarea la cea mai nouă versiune din Play Store sau GALAXY Apps. Revin cu feedback în zilele următoare. La prima vedere pot spune că-mi place ceea ce descopăr, mai ales setările rapide + setările propriu-zise, mai bine structurate.

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.