Tablete

La IFA Berlin 2014, Samsung a prezentat și tableta GALAXY Tab Active pentru mediul B2B (business-to-business). Nu a fost concepută ca o tabletă pentru mediul consumer ci pentru partea de corporate. De aceea într-un fel nici nu m-am grăbit să scriu despre acest device.

Specificații detaliate pentru Samsung GALAXY Tab Active:

– display TFT LCD de 8 inch cu rezoluție 1280×800 pixeli;

– procesor quad-core la 1.2 GHz, 1.5 GB memorie RAM, 16 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 64 GB;

– Android 4.4 KitKat;

– 4G + 3G, Wi-Fi a/b/g/n, bluetooth 4.0, NFC, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS;

– 3.1 Megapixeli cu autofocus, cameră frontală de 1.2 Megapixeli;

– baterie de 4450 mAh, 393 gr. și 9.75 mm grosime.

Declarație oficială:

Samsung înțelege faptul că mediul de afaceri de astăzi trebuie sa aibă standarde ridicate pentru a-și putea menține ritmul de creștere”, a spus JK Shin, CEO și head of IT & mobile communication al Samsung Electronics. „Ca lider global în tehnologia mobilă, Samsung este pregătit să ofere soluții create special pentru profesioniști, îmbinând funcțiile inovatoare cu experiența vastă pe care o deținem pe piață.

Bateria de 4450 mAh poate fi înlocuită (una dintre puținele tablete care oferă o astfel de caracteristică). Tableta este antișoc și rezistă la căzături de până la 1.2 metru, a primit și certificatul IP67, fără teamă de apă și praf. Dispune de stylus denumit C-Pen, încorporat în tabletă. Autonomia oferită ar fi de 8 – 10 ore.

Vor fi mai multe variante de GALAXY Tab Active (Wi-Fi only, Wi-Fi + 4G). Nu am găsit informații legate de preț și disponibilitatea în România.

Câteva imagini cu Samsung GALAXY Tab Active:

Categorii: tablete

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.