Alături de GALAXY Fold2, GALAXY Note20 și Note20 Ultra a fost prezentat și GALAXY Watch3, cel mai nou și cel mai performant ceas inteligent pe care compania sud-coreeană l-a adus în piață.

GALAXY Watch3 sosește în variante cu LTE + bluetooth sau bluetooth only. Sunt două versiuni și în funcție de dimensiune: 45 și 41 mm (ambele în configurațiile amintite la nivel de conectivitate).

Sunt mai multe opțiuni la nivel de culoare: Mystic Bronze, Mystic Black, Mystic Silver, iar modelul cu carcasă din titanium ce urmează a fi disponibil în lunile următoare va sosi doar în culoarea Mystic Black.

Câteva din specificațiile lui GALAXY Watch3:

  • model de 45mm cu dimensiuni de 45 x 46.2 x 11.1 mm, 53.8 gr. (oțel inoxidabil) și 43 gr. (titan);
  • model de 41 mm cu dimensiuni 41 x 42.5 x 11.3 mm, 48.2 gr. (oțel inoxidabil);
  • display Super AMOLED de 1.4 inch cu rezoluție 360×360 (45mm) sau Super AMOLED de 1.2 inch cu rezoluție 360×360 (41mm), protejate cu sticlă Corning Gorilla Glass DX, funcție Aways On;
  • certificare IP68 și 5ATM în ce privește contactul cu apa și praful, îndeplinește și standardele MIL-STD-810G;
  • procesor Exynos 9110 de tip dual-core la 1.15 GHz, 1 GB RAM și 8 GB stocare internă;
  • Tizen Base Wearable OS 5.5;
  • conectivitate asigurată de LTE, bluetoth 5.0, Wi-Fi în standardele b/g/n, NFC, localizare prin GPS / GLONASS / Beidou / GLONASS, accelerometru, barometru, senzor gyro, senzor de lumină, senzor optic pentru monitorizarea ritmului cardiac, senzor electric pentru ritmul cardiac;
  • baterie de 340 mAh (45mm) sau 247 mAh (41mm).

Sunt mai multe noutăți la nivel software, element la care Samsung observ că s-a concentrat în mod deosebit pe noile dispozitive anunțate în cadrul Unpacked.

Runing analysis – feedback oferit în momentul exercițiilor, rapoarte post-antrenament cu șase factori ce ajută la îmbunătățirea antrenamentelor, creșterea performanței;

Samsung Health cu bibliotecă ce reunește 120 de antrenamente video diferite;

Metodă nouă de calcul a monitorizării somnului și funcție Insights cu sfaturi de îmbunătățire;

Samsung Health Monitor – monitorizarea tensiunii arteriale (BP) și citirea electrocardiogramei (ECG). În caz de căzături sau accidentări grave are opțiunea de a trimite notificări de tip SOS către contacte presetate;

Gesturi noi – pe lângă rotița de pe margine ce are rol de control în interfață sunt recunoscute și gesturi făcute cu mâna (închiderea și deschiderea pumnului spre a primi un apel, rotirea de încheietură spre a opri alarmele sau apelurile primite etc.

GALAXY Watch3 este disponibil de astăzi și în România.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.