Samsung i550 nu este un model nou. A fost lansat în 2007 şi poziţionat drept smartphone. Dintre dotările modelului amintesc:
– sistem de operare Symbian 9.2;
– memorie de 150 Mb;
– suportă microSD de până la 4 Gb;
– trackball în loc de joystick (este similar cu “jucăria” existentă pe unele modele de laptopuri);
– mufă jack pentru căşti;
– cameră de 3 Megapixeli cu led flash, oglindă pentru autoportret şi cameră secundară pentru apelurile video;
– 3G, bluetooth, EDGE, HSDPA de până la 3,6 Mbps;
– ecran de 2,6 inch cu 262.000 de culori;
– greutate 109 grame, este uriaş ca dimensiuni dar pare mult mai uşor faţă de cât te-ai aştepta.

        Telefonul vine la pachet cu un microsd de 1Gb în care se află aplicaţia GPS pe 200 Mb rămânând liber peste 700 de Mb care combinat cu cei 150 Mb memorie sunt suficienţi pentru a stoca peste 100 de melodii în format mp3. Mai sunt prezente căştile şi cablul pentru conectarea cu pc-ul precum şi cd-urile privind softul de navigare şi pc studio v.7.
        Trackball-ul necesită timp de acomodare dar în final vei observa că este mai fin decât un joystick. Bateria este de 1200 mAh şi încă nu vă pot spune câtă autonomie are în realitate.
         Foarte importantă este achiziţia sa ce poate fi considerată drept o megaofertă. Preţul telefonului în magazinele româneşti, cel puţin pe online, este de peste 700 Ron. Dar Germanos îl oferă la liber cu 399 Ron iar la un abonament de 8 euro fără TVA pe doi ani costă, incluzând plata abonamentului pe o lună şi o săptămână, 96 Ron. M-a uimit pozitiv.
         Se adaugă pleiadei de modele Samsung pe care le-am avut: X660, E590, S5230. Sper să găsesc site-uri cu aplicaţii utile sau interesante pentru Symbian 9.2, serie 60.

         Să nu vă lasaţi atraşi de mirajul GPS-ului. Întradevăr vine cu o aplicaţie pe microSD card dar este gratuită doar 14 zile şi apoi trebuie să o cumpăraţi din magazinul online al Samsung. Apoi te va taxa de fiecare dată când o utilizezi fiind nevoie de update-uri dar şi de aflarea locaţiei prin conectarea via internet. Samsung i550 s-a dorit un model business dar cu greu poate fi încadrat în această clasă. Era corijent la dotări şi în 2007 darămite la nivelul lui 2010.
Update: Mă obişnuisem cu touch-ul de pe Samsung s5230 şi acum tastatură relativ înghesuită de pe i550 trezeşte un pic de nerv dar cu timpul presupun că mă obişnuiesc. Telefonul încarcă sistemul Symbian în timp rapid, aşteptarea fiind minimă. 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.