Smartphone

Presupun că ați citit numeroase articole legate de conflictul dintre Apple și Samsung, acuzele cu referire la designul copiat, patentele încălcate ș.a.m.d. Juriul a deliberat și deciziile sale le aflați mai jos:

1. Apple nu a copiat / folosit patente de la Samsung, nu au de plătit niciun dolar către compania sud-coreeană;

2. Samsung se consideră că încalcă proprietatea intelectuală a Apple cu mai multe device-uri. Suma pe care Samsung ar urma să o plătească se ridică 1.05 miliarde dolari ca despăgubire către Apple.

Compania americană ceruse 2.5 miliarde dolari și s-au ales cu mai puțin de jumătate din această sumă.

Și declarațiile oficiale:

 Samsung

Verdictul de astăzi nu trebuie văzut ca o victorie pentru Apple, ci ca o pierdere pentru consumatorul american. Va conduce către mai puține alternative, inovație la un grad mai mic și probabil la prețuri mai mari. Este inoportun ca o companie să poată manipula patentele astfel încât să primească drepturi asupra unui dreptunghi cu colțurile rotunjite, tehnologie care a fost îmbunătățită de Samsung și alte companii. Consumatorul trebuie să aibă dreptul de a alege și ei cunosc ce cumpără atunci când fac o achiziție legată de un produs Samsung. Nu este ultimul cuvânt în confruntarea cu Apple ce se desfășoară în tribunale de pe tot globul, multe dintre ele au refuzat cererile Apple. Samsung va continua să inoveze și să ofere alternative pentru consumator.

Apple

Mulțumim juriului pentru timpul investit în a asculta versiunea noastră și suntem bucuroși că s-a ajuns la final. Dovezile au arătat că intenția Samsung de a copia a fost mai mare și față de ce ne așteptam noi să găsim. Disputa dintre Apple și Samsung este departe de a fi doar legată de patente și bani. Vorbim de valori. La Apple, originalitatea și inovația ne ajută să facem cele mai bune produse de pe pământ. Facem aceste produse spre a ne delecta clientela și nu pentru ca să fie copiate de către competiția concurența noastră. Apreciem verdictul prin care comportamentul Samsung este sancționat și astfel s-a trimis un mesaj clar și răsunător că nu este corect.

Sursa: TheVerge.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.