Printre cele mai citite articole de pe blogul meu sunt următoarele 3:

1. Samsung S 5230 cu bune şi rele – 2302 vizualizări;

2. Oferta Orange şi Cosmote: Samsung S5600 vs Samsung S5230 – 831 viz.;

3. 2 clipuri cu Samsung S 5230 – 302 viz.

Ele mi-au adus numeroşi vizitatori. Semn că există interes pentru aceste 2 modele: S5600 şi S5230. Ambele sunt telefoane full touch entry level. Adică sunt cele mai ieftine mobile cu touchscreen de la Samsung. Până la apariţia lor singurul model de pe piaţă era LG Cookie care are  şi ceva hibe.

Samsung S5230 l-am achiziţionat de la Germanos în urmă cu 2 luni. A costat 150 de Ron cu un abonament de 8 euro cu 800 de minute,  800 de sms-uri în Cosmote şi 100 de minute naţionale. Aş putea spune că a fost o afacere bună. Telefonul costa 700 de ron – preţ fără abonament. O reducere din costul telefonului de aproximativ 550 ron.

 1. Pozitiv

Aspectul. Telefonul nu trădează faptul că este ieftin şi în afară de butonul de declanşare al camerei foto de pe lateral este fără reproşuri.

Touchscreenul. Este finuţ şi se adaptează şi unor degete de tâmplar (nu este cazul meu).

Accelerometrul. Este o funcţie interesantă. S5230 recunoaşte când este într-o anumită poziţie şi îţi roteşte pozele, clipurile sau modul în care scrii  un sms. 

Softul este destul de simplu şi nu ai parte de restartări sau probleme de acest gen. Este solid şi … simplu (alt cuvânt nu găsesc)

   2. Negativ

Bateria. Se pare că la Cosmote este o problemă cu cartelele mai noi. Am  verificat şi eu. Pe o cartelă Vodafone bateria a murit după 5 zile. Pe cartela de abonament Cosmote nu duce mai mult de 1 – 2 zile (pe bune). Este un mare punct negativ. Probabil de aceea, de la începutul acestei lunii a ieşit din magazinele Germanos şi din oferta Cosmote.

Capacul bateriei se deschide “greu” şi se zgârie extrem de uşor chiar şi protejat de o husă de catifea.

Una peste alta, este un telefon accesibil ce îţi oferă o experienţă full screen cu o mare problemă legată de baterie (dacă este luat de la Cosmote).

Pentru mai multe detalii şi diverse probleme citiţi comentariile de aici (doar vreo 50 :)).

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.