Samsung S5230 – cu bune şi rele

/
/
10 iul.
/




Până la urmă am luat, marea, decizie de a cumpăra un nou telefon. Datorită faptului că era la ofertă am ales un Samsung S5230 de la Germanos care la un abonament de 8 euro a costat 150 Ron.
Este rivalul direct al LG 500 Cookie, aceleaşi dotări, doar că arată mai bine. Are cameră de 3,2 Megapixeli, vede documente Office, touchscreen, suportă carduri SD (de până la 8 Gb). Touch-ul se mişcă mai bine decât credeam, este destul de precis.
PUNCTE POZITIVE:
          – arată bine, este finisat (aproape) ireproşabil;

– touch-ul este precis şi de efect;
– preţul destul de bun în comparaţie cu ce oferă.

PUNCTE NEGATIVE
         Dacă eşti nervos nu ţi-l recomand.

1. Capacul bateriei nu se desface (o singură dată am reuşit) decât cu sforţări supraomeneşti. Este o mare bălărie.
2. Slotul pentru cardul SD este lângă baterie iar cum capacul nu se desface poţi să îţi iei revedere de la el. Spre exemplu la celălalt Samsung E 590 era pus pe lateral, îl scoteam foarte uşor şi cu adaptorul îl puneam în laptop. Aşa cum capacul nu se desface, nici nu mai am nevoie de card. Noroc că pe laptop am bluetooth şi le sincronizez aşa.
3. Reglarea ceasului. Da, ştiu, sună aiurea. Nu sunt idiot şi am pus mâna pe multe telefoane dar la ăsta nu i-am dat de cap până acum. Este o altă tâmpenie, se updatează după fusele orare. Data nu poate fi stabilită şi îmi indică 9 ianuarie 1980. Sper să îi dau de cap.
4. Se zgârie destul de repede pe partea inferioară deşi îl ţin într-un “săculeţ” ca de catifea.
Pentru faza cu capacul bateriei l-aş returna imediat dar cum nu se poate trebuie să mă obişnuiesc.

Categorii: Arhiva
Cuvinte cheie:
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 9 Pro xl, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

Hidroelectrica susţine că nu produce suficientă energie electrică pentru a putea prelua toţi consumatorii casnici, astfel că nu poate garanta că va avea mereu cel mai mic preţ din piaţă

Diverse
/
/
13 iun.
În acest moment Hidroelectrica este pusă sub o presiune ridicată, compania fiind efectiv asaltată de cereri de schimbare furnizor. Se pare că zilnic sunt primite peste 10.000 – 11.000 de cereri, dublu faţă de numărul mediu de cereri lunare de anul trecut (este cu adevărat impresionant).

Abonamentul Spotify Premium Individual este gratuit în primele 3 luni (oferta se încheie curând)

Software
/
/
12 mai
În România nu au fost mari schimbări în ultima perioadă în rândul acestei platforme, poate cea mai importantă modificare fiind scumpirea abonamentelor din vara lui 2023. Sunt şanse ca în 2025 să mai apară ceva „noutăţi” la nivel de preţ, mai ales că în alte ţări au fost implementate astfel de schimbări încă de anul…

Netflix renunţă la filmele interactive, ultimele două urmând a fi eliminate de pe platforma de streaming video pe 12 mai

Gadget
/
/
10 mai
Primul experiment s-a numit Puss in Book: Trapped in an Epic Tale, a fost lansat pe 20 iunie 2017 şi a fost un scurtmetraj animat destinat copiilor. Ulterior au mai fost lansate şi alte titluri.