Hardware

În urmă cu câţiva ani Huawei îşi propunea ca până în 2021 să ajungă numărul unu global la numărul de smartphone-uri vândute. Pentru a-şi atinge acest obiectiv compania chineză a investit foarte mulţi bani şi părea că se află pe drumul cel bun.

În 2019 însă administraţia Trump a transformat acest vis într-o adevărată utopie. Dacă la început existau speranţe că lucrurile se vor remedia pe parcurs, situaţia s-a înrăutăţit de la lună la lună. Majoritatea furnizorilor Huawei folosesc tehnologie americană în diverse etape ale proceselor de producţie, iar aceştia rând pe rând sunt nevoiţi să renunţe la contractul de colaborare cu compania chineză.

Ultimii pe această listă sunt Samsung şi SK Hynix. Cele două companii au anunţat că începând cu data de 15 septembrie vor întrerupe furnizarea de cipuri DRAM şi NAND Flash către Huawei. Şi în acest caz informaţiile susţin că Huawei şi-a făcut ceva stocuri, suficiente probabil pentru câteva luni de acum încolo.

Sunt foarte curios să aflu ce va face Huawei la anul pe piaţa telefoanelor inteligente. Unele surse susţin că producătorul chinez şi-a planificat să vândă în 2021 doar 50 de milioane de smartphone-uri (majoritatea în ţara natală), însă într-un scenariu pesimist dus la extrem sunt voci care afirmă că Huawei ar putea ieşi complet (pentru o perioadă de timp) de pe această piaţă.

Sursa: sammobile.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.