Hardware

Nu ştiu dacă aţi observat că la unele smartphone-uri de top producătorii specifică faptul că acestea suportă carduri microSD de până la 2 TB. Afirmaţia este în realitate un tertip de marketing, pentru că la ora actuală în lume nu există card microSD nici măcar de 512 GB. Până în urmă cu doar câteva ore cea mai mare capacitate de stocare era de 256 GB, însă SanDisk a schimbat liderul prin prezentarea primului card microSD de 400 GB.

Acesta a fost prezentat oficial în cadrul IFA Berlin 2017 şi vine ca o completare logică a serie SanDisk Ultra Plus UHS-I. Cardul face parte din clasa 10 şi oferă în teorie viteze de transfer de până la 100 MB/s. Pe un card reader compatibil USB 3.0 ar trebui să transfere 4 GB de fotografii în doar 1 minut.

Noul card este compatibil cu orice cititor de carduri microSD şi va costa 249 dolari. Din păcate nu există informaţii legate de perioada în care acest card va putea fi comandat.

Sursa: theverge.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.