Nokia
Marți o să fiu prezent la o conferință informativă a celor de la Nokia cu privire și la recenta lansare a modelului E7 pe cale oficială și în .ro. Normal că mă bag și eu la o analiză în ce privește E7 și potențialul pe care îl are sau nu pe plan local.
Marea problemă vine din neîncrederea față de viitorul sistemului de operare Symbian și viitoarea trecere pe Windows Phone 7. O parte dintre cei care l-ar dori stau în expectativă.
Nokia are un fan club extrem de serios în .ro și dacă s-ar face un chestionar de anvergură ar reieși un tabel interesant în care compania finlandeză ar ocupa de departe primul loc. Și asta nu neapărt legat de ultimele lor telefoane ci pe baza faimei create de-a lungul întregului deceniu.
Atuurile lui E7 – uitându-mă doar la partea hardware – sunt:
– displayul generos AMOLED de 4 inch – o noutate pentru Nokia;
– tastatură qwerty culisantă ca la N97 Mini;
– camera de 8 Megapixeli care sper să se descurce la nivelul senzorului integrat pe Nokia C7;
– conector HDMI pe lângă cele devenite clasice: Wi-Fi, GPS, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm.
Sunt și puncte slabe:
– greutatea – dar având și tastatură qwerty se subînțelege;
– Symbian care dacă ar trece printr-un facelift de proporții, poate ar sprijini mai serios vânzarea terminalelor ce îl rulează.
Cheia în 2011, după cum și Nokia și-a dat seama, stă în aplicațiile din magazinul oficial – Ovi store (unele sunt foarte interesante – exemplu). Cu cât sistemul de operare integrat este mai versatil cu atât va face un număr mai ridicat de persoane să se controleze la portofel spre a face achiziția.
Legat de E7 mai sunt multe necunoscute în joc și doar în urma unui test prelungit vor ieși la iveală – cum ar fi bateria sau prețul. La N8 se ducea la fel de repede ca la telefoanele de top cu Android, cel puțin la versiunile de test primite. Alte mobile cu Symbianul cel nou – mă refer la C7 și C6-01 – au rezistat mult mai bine.
Peste 2 zile o să vin cu un plus de informații. Dacă vreți să îl comandați de la magazinele online – link.

Categorii: nokiasymbian

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.