Smartphone

Aţi citit titlul şi cu siguranţă v-aţi întrebat cine este această firmă, Saygus şi ce smartphone atât de puternic au putut lansa încât să primească titlul acesta pompos. Ei bine, Saygus este o companie din Statele Unite ale Americii mai puţin cunoscută, ce a mai lansat un singur smartphone în anul 2010.

Saygus V-Squared (un fel de OnePlus al americanilor) a fost prezentat doar pe hârtie, lansarea sa oficială urmând a se realiza în cadrul CES 2015 din Las Vegas. Mai mult chiar, deoarece acest smartphone este atât de inovator, a fost desemnat de un juriu CES ca fiind deja câştigător al unui premiu pentru inovaţie din cadrul CES 2015 (suspect acest lucru, în condiţiile în care evenimentul nu a avut loc).

saygus

În primele paragrafe ale acestui articol am tot lăudat acest smartphone, dar nu v-am arătat de ce. Haideţi să facem o scurtă prezentare a sa:

– display de 5 inci cu rezoluţie FullHD;

– procesor quad-core Snapdragon 801 tactat la 2.5 GHz;

– 3 GB memorie RAM + 64 GB memorie internă (oferă suport pentru 2 sloturi card microSD de până la 128 GB fiecare, în total 256 GB);

– cameră foto de 21 megapixeli + cameră frontală de 13 megapixeli, ambele având stabilizator optic al imaginii;

– baterie de 3.100 mAh despre care producătorul afirmă că datorită unor tehnologii speciale se descurcă precum una standard de 4.500 mAh;

– Android 4.4 KitKat şi dual-boot capable (momentan nu ştim ce alt sistem de operare poate rula);

– scaner biometric de amprentă, difuzoare audio Harman Kardon Sound Technology 3D, infraroşu, tehnologie Wireless HD, Qi încărcător wireless al bateriei, rezistent la apă etc.

saygus2

Saygus V-Squared va fi lansat în cadrul CES 2015, însă nu ştim exact când va intra în producţia de masă. Acest producător american a mai lansat în 2010 un smartphone, Saygus VPhone, ce trebuia distribuit prin operatorul Verizon, însă acesta a fost anulat în ultimul moment, astfel că nu a mai apărut pe piaţă.