Mi s-a atras atenția pe Twitter că nu am inclus în top-ul de la CES 2015 și Saygus V2, device adus în cadrul târgului de tehnologie american. Primele detalii legate de acest telefon Android au sosit încă din noiembrie 2014. La momentul respectiv se numea Saygus V-Squared.
M-am orientat spre modele ce le aștept a debuta oficial în țara noastră și recunosc pe de altă parte că Saygus V1 mi-a scăpat din vedere. Oricum nu l-aș fi introdus în listă.
De ce?
1. Nu provine de la un producător cu experiență în domeniu. Pe hârtie pare fantastic, dar în realizarea unui smartphone de top contează ce înveți de-a lungul timpului, feedback primit, partea de research & development etc.
2. Nu cred că va sosi pe canal oficial în țara noastră. Îl cumperi și rămâi cu buza umflată la eventualele probleme legate de garanție.
3. Nu este mai performant decât ASUS Zenfone Z și LG G Flex 2 (procesorul Intel Z3560 și-a dovedit puterea de procesare pe Nokia N1 unde în primele teste de benchmark a scos rezultate excelente, Snapdragon 810 de la G Flex 2 se poziționează peste Snapdragon 801, logic de altfel).
Pe de altă parte, trebuie să recunos că Saygus V2 este un proiect ambițios ce vine din partea unei companii necunoscute până acum la nivel global. Sunt multe elemente inedite ce individualizează acest device și-l face de luat în seamă pentru o eventuală achiziție.
Specificații complete pentru Saygus V2:
– display de 5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, 445ppi, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 4, rezistent la contactul cu apa și praful;
– procesor Qualcomm Snapdragon 801 de tip quad-core la 2.5 GHz, Adreno 330 GPU, 3 GB memorie RAM, 64 GB spațiu de stocare și 2 sloturi pentru cardurile microSD ( 2 x 128 GB – până la 256 GB spațiu de stocare);
– Android 4.4.4 Kitkat fără modificări la nivel de interfață grafică;
– 4G cu viteze de până la 150 Mbps în download, dual-band pe 2.4 și 5 GHz, Wi-Fi a/b/g/n/ac, NFC, bluetooth 4.0, port infraroșu, microUSB, jack de 3.5 mm, senzor pentru citirea amprentelor poziționat pe lateral, 2 x speakere stereo frontale cu tehnologia Harman Kardon, multi-boot (bootează de pe cardul microSD);
– 21 Megapixeli cu OIS, autofocus, stabilizare optică de imagine și cameră frontală de 13 Megapixeli cu stabilizare de imagine și autofocus, buton dedicat pentru activarea aplicației camerei foto & video;
– baterie de 3100 mAh, 141 gr. și 9.7 mm grosime.
Mai sunt multe alte elemente inedite: primul smartphone ce respectă standardul IPX7, cel mai nou în domeniu, cel mai mare spațiu de stocare suplimentar oferit de vreun smartphone până la începutul lui 2015 ( 256 GB), telefon rootat de la bun început și ați văzut că dispune de multi-boot și astfel poți instala mai multe custom ROM-uri Android.
Un prim material de tip hands-on găsiți pe AndroidAuthority. Precomenzile vor fi deschise în curând. Nu am găsit informații legate de preț.