Smartphone

La începutul acestui an era lansat în cadrul CES 2015 smartphone-ul Saygus V2 care era prezentat la acea vreme drept telefonul cu cel mai mare spaţiu de stocare: 64 GB memorie internă + 2 sloturi microSD x 128 GB fiecare = un total de 320 GB.

Chiar dacă la început Saygus V2 era văzut drept un proiect ambiţios din partea unui producător necunoscut, timpul a trecut şi nimic nou nu s-a întâmplat. Primele precomenzi s-au luat în luna februarie, iar preţul la acel moment era de 549 dolari. Succesul acestei etape de precomenzi nu a fost cel aşteptat, astfel că producătorul anunţa la sfârşit de aprilie că din 22 mai Saygus V2 va putea fi achiziţionat internaţional la 599 dolari. Serios? După etapa de precomenzi unde preţul de 549 dolari a fost aspru criticat, tu ridici preţul ? Ciudată strategia celor de la Saygus.

În mai producătorul face un update şi anunţă că datorită unor probleme de producţie lansarea comercială pentru Saygus V2 este din nou amânată. Nu trece foarte mult timp, iar în iunie compania deschide o campanie de strangere de fonduri pe Indiegogo pe motiv că au nevoie de ceva rezerve pentru viitoare probleme de producţie. Clar ceva era putred, iar acestea erau simple scuze.

Saygus V2 2

După această etapa, Saygus anunţă “cu durere în suflet” că trebuie să amâne debutul comercial pentru toamna acestui an şi că toţi cei care şi-au achiziţionat acest smartphone în etapa de precomenzi şi nu au cerut banii înapoi vor primi telefonul cu câteva upgrade-uri: conectivitate dual-sim, Android 5.1 Lollipop (la CES a fost prezentat cu Android 4.4.4 KitKat) şi port USB Type-C. Răbdători oamenii care din februarie încă nu şi-au primit smartphone-ul.

Toamna a venit, mai mult chiar ne apropiem de iarnă, iar Saygus V2 încă nu a fost livrat nimănui. Ultimul răspuns venit din partea celor de la Saygus este acela că până astăzi nimeni nu a mai încercat să construiască un telefon de asemenea calibru şi că pentru ei reprezintă o adevărată provocare. Din păcate nici de această dată nu au putut spune exact când vor fi livrate primele unităţi sau când va putea fi comandat cu livrare imediată.

Contul de Twitter Saygus este plin de întrebări ale celor care au cumpărat Saygus V2 şi încă nu au primit telefonul mult dorit. Povestea aceasta este cusută cu foarte multă aţă albă, de aceea nu cred Saygus V2 va vedea lumina zilei într-o producţie de masă. Mă mir totuşi că există oameni care au comandat acest telefon în februarie şi până acum nu şi-au retras încă banii (dacă pot face acest lucru). Fraţilor vă meritaţi soarta !

Saygus v3 3

Specificații complete pentru Saygus V2:

– display de 5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, 445ppi, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 4, rezistent la contactul cu apa și praful;

– procesor Qualcomm Snapdragon 801 de tip quad-core la 2.5 GHz, Adreno 330 GPU, 3 GB memorie RAM, 64 GB spațiu de stocare și 2 sloturi pentru cardurile microSD ( 2 x 128 GB – până la 256 GB spațiu de stocare);

– Android 4.4.4 Kitkat fără modificări la nivel de interfață grafică;

– 4G cu viteze de până la 150 Mbps în download, dual-band pe 2.4 și 5 GHz, Wi-Fi a/b/g/n/ac, NFC, bluetooth 4.0, port infraroșu, microUSB, jack de 3.5 mm, senzor pentru citirea amprentelor poziționat pe lateral,  2 x speakere stereo frontale cu tehnologia Harman Kardon, multi-boot (bootează de pe cardul microSD);

– 21 Megapixeli cu OIS, autofocus, stabilizare optică de imagine și cameră frontală de 13 Megapixeli cu stabilizare de imagine și autofocus, buton dedicat pentru activarea aplicației camerei foto & video;

– baterie de 3100 mAh, 141 gr. și 9.7 mm grosime.

Sursa: androidauthority.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.